Όλες οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στον (efka.gov.gr) για την εισπραξιμότητα για τον Ιανουάριο 2017.

Αναλυτικότερα, όπως γράφει η Καθημερινή, εντός στόχου παραμένει η εισπραξιμότητα των εσόδων του σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου, καθώς από την επεξεργασία των πληρωμών προκύπτει ότι για τον μήνα Ιανουάριο και μόνο για τους μη μισθωτούς ανήλθε στο 64%. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την προηγούμενη χρονιά, η εισπραξιμότητα , και κινήθηκε ακόμη και κάτω από το 50%.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: 64% η ταμειακή εισπραξιμότητα των εισφορών

Μετά την αισιοδοξία της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για το ταμειακό πλεόνασμα του έρχεται και η διοίκηση του Ταμείου να χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερα θετικό, για την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, το γεγονός ότι για τον πρώτο μήνα έχουν εισπραχθεί από εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών ποσά της τάξης των 160 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Τα προβλήματα συνεχίζονται - Οι τελευταίες ειδήσεις τώρα

Η διοίκηση του υπερταμείου θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό για την πρώτη περίοδο λειτουργίας και εύλογα επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι η διαρκής προσπάθεια των εργαζομένων για επίσπευση των διαδικασιών και επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των ασφαλισμένων εγγυώνται την περαιτέρω βελτίωση της εισπραξιμότητας.

Διαβάστε επίσης:   ΕΦΚΑ: Ικανοποιημένος ο Πετρόπουλος από το νέο φορέα

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ασφαλή στοιχεία της «Κ», αναφορικά με τις εισφορές μη μισθωτών για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, έως τις 31 Μαρτίου 2017 είχαν εισπραχθεί 263 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 504 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, στελέχη του εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες, που θα ενημερωθούν οι αγρότες οι οποίοι έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν ειδοποιητήρια προκειμένου να καταβάλλουν εισφορές, τα έσοδα θα αυξηθούν.