Είναι αλήθεια ότι ο Prem Watsa στέκεται στο πλευρό της Ελλάδος και δηλώνει επιχειρηματικό παρών στην χώρα μας με την Eurobank που ανήκει στον καναδικό ομίλο Fairfax.

Έτσι την Αθήνα θα επισκεφθεί ξανά στις 17 Ιουλίου ο βασικός μέτοχος της EUROBANK.

Του Νίκου Κούτρικα

Ο Prem Watsa, αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της τράπεζας, με τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες έχει μετοχική συμμετοχή, ενώ δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις  να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τόσο με στελέχη της κυβέρνησης όσο και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Prem Watsa  στην τελευταία του επίσκεψη είχε συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνοδευόμενος από τον CEO της Eurobank Φωκίων Καραβία και τον πρώην Πρόεδρο Νίκο Καραμούζη.

Από πλευράς κυβέρνησης, παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

“Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας.

Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της”, είχε πει τότε ο επικεφαλής της Fairfax.

Αυτή τη φορά είναι σίγουρο ότι  ο Prem Watsa  θα επιδιώξει να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αφου η πολιτική αλλάζει στις επενδύσεις με αποτέλεσμα να τραβά το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Πρέπει να πούμε ο  CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας πρόσφατα πέτυχε την συμφωνία με την PIMCO για τα κόκκινα δάνεια.

Πάντως οι τραπεζικές εξελίξεις είναι μπροστά μας με αποτέλεσμα η επίσκεψη του κ Prem Watsa να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ αφού η πολιτική αλλάζει στην οικονομία και τις επενδύσεις με ένα σχέδιο Μητσοτάκη που βλέπει μόνο την ανάπτυξη και τις επενδύσεις από άλλο πρίσμα.

Να σημειωθεί ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ κόστισε ακριβά στις τράπεζες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως έχει διατυπώσει τις απόψεις του στους τραπεζίτες από πολύ νωρίς….