ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ – Σε ποιες αλλαγές προχωρά η κυβέρνηση για τη λοταρία.

– Σε αλλαγές στη μορφή της φορολοταρίας των 1.000 ευρώ της ΑΑΔΕ σκέπτεται να προβεί η κυβέρνηση καθώς διαπίστωσε πως ο σημερινός τρόπος διεξαγωγής της δεν είναι και τόσο δελεαστικός για τους φορολογούμενους!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών κρίνει πως τα κίνητρα /έπαθλα είναι μικρά και φαίνεται πως δεν προτρέπουν τους καταναλωτές στη διενέργεια των συναλλαγών τους με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος.

Η μέχρι σήμερα γίνεται με βάση τις μηνιαίες συναλλαγές με πιστωτική κάρτα των πολιτών, όπου ανάλογα με τον αριθμό των συναλλαγών βγαίνει και ο αριθμός των λαχνών για κάθε φορολογούμενο.

ΑΑΔΕ Φορολοταρία – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ  – Ποιες είναι οι αλλαγές στη φορολοταρία

Το υπουργείο Οικονομικών στην φορολοταρία των 1.000 ευρώ που γινόταν κάθε μήνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σχεδιάζει τις εξής αλλαγές:

• λιγότερα αλλά πολύ μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα. Σήμερα χίλιοι τυχεροί κερδίζουν από χίλια ευρώ. Εξετάζεται οι τυχεροί να είναι πολύ λιγότεροι και όποιος κερδίσει να λαμβάνει ένα ποσό που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή του.

Π.χ. δύναται να αναδεικνύονται δυο υπερτυχεροί που καθένας θα κέρδιζε κάθε μήνα το ποσό των 500.000 ευρώ

• τη διενέργεια κληρώσεων σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.
Π.χ., αντί για κάθε μήνα θα μπορούσαν να γίνονται ανά δίμηνο και τα έπαθλα να είναι ακόμη μεγαλύτερα

• Τη διενέργεια κλήρωσης μια φορά τον χρόνο. Μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

• Να πραγματοποιείται επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης της φορολοταρίας που θα ξεδιπλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα

• να δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως για παράδειγμα ακίνητα και ΙΧ.

ΑΑΔΕ Φορολοταρία – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ – Λήγει η παράταση για τα τέλη

Παράταση αποφασίστηκε να δοθεί στην αποπληρωμή των για το 2019, προκειμένου να έχουν όλοι τη δυνατότητα «να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

 

Ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, ότι δε πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

ΑΑΔΕ Φορολοταρία – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ – Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.

Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο».

Τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για εκτυπώσουν τα σημειώματα με τα τέλη κυκλοφορίας από το Taxisnet.

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2020 – TAXIS : Εκτύπωση και πληρωμή τελών στο gsis.gr -ΜΕΡΙΣΜΑ

ΑΑΔΕ Φορολοταρία – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ – Βήμα – βήμα η εκτύπωση

Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2020 ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr/ της ΑΑΔΕ και να «πατήσει» την ηλεκτρονική εφαρμογή των τελών κυκλοφορίας και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».

Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση».

Το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Για τα τέλη κυκλοφορίας πατήστε εδώ

ΑΑΔΕ Φορολοταρία – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ – Τα πρόστιμα

Τα θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους, όπως κάθε χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται:

Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

ΑΑΔΕ Φορολοταρία – ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : Όλα τα ΝΕΑ – Κατάθεση πινακίδων

Όπως κάθε χρόνο, δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι Ι.Χ. κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

ΤΕΛΗ 2020 : Πληρωμή τελών κυκλοφορίας παράταση ενόψει – ΕΝΦΙΑ, Εισφορές ΕΦΚΑ

Πληρωμές έως τέλη Δεκεμβρίου : ΕΝΦΙΑ, Δόση 120 δόσεις, τέλη κυκλοφορίας 2020 πληρωμή

Τέλη κυκλοφορίας 2020