Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική HOT NEWS

Αίτηση online για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 – ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια

Newsroom από Newsroom
23/02/2021 11:00
σε HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αίτηση online για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 – ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια – Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία.

Ειδήσεις: Ολοκληρώνεται το περιθώριο που θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Παράλληλα, δόθηκε παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 και 4.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Περιθώριο έως τις 24 Φεβρουαρίου θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Ήδη στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) έχουν υποβληθεί 517.219 αιτήσεις. Αυτό θα οδηγήσει αντίστοιχα σε ολιγοήμερη καθυστέρηση στην έναρξη καταβολής της ενίσχυσης στους τελικούς δικαιούχους σε σχέση με τις 3 με 5 Μαρτίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Όσον αφορά τον 7ο κύκλο, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στο ερχόμενο Απρίλιο και θα ληφθεί υπόψη ο τζίρος του 1ου τριμήνου με στόχο το συνολικό ποσό που θα διατεθεί μέσα από τους 7 κύκλους να φτάνει στα 8,5 δις ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με δύο νέες αποφάσεις η υποβολή των δικαιολογητικών σε ότι αφορά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 και 4 θα γίνει μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» έως την 30 Ιουνίου 2021. Η υποβολή των δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 γίνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021.

Αίτηση online για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 – ΕΦΚΑ εισφορές και ειδοποιητήρια – Τι ισχύει για τις μειωμένες εισφορές.

Με τους ίδιους κωδικούς πακέτων κάλυψης (ΚΠΚ) θα πρέπει να υποβάλουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, έως το τέλος Φεβρουαρίου, τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις (ΑΠΔ) Ιανουαρίου με τις νέες μειωμένες εισφορές, κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Εγκύκλιος του Φορέα ξεκαθαρίζει ότι δεν αλλάζει ο τρόπος υποβολής των ΑΠΔ με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, που ισχύει για όλο το 2021. Και επισημαίνει ότι η μείωση αφορά τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και ισοδυναμεί με αύξηση στις αποδοχές τους ανάλογα με τον μηνιαίο μισθό. Αφορά βέβαια και τους εργοδότες, για τους οποίους επίσης μειώνει σημαντικά το μη μισθολογικό κόστος.

Η μείωση προκύπτει από το άρθρο 31 του ν. 4756/2020. Εκεί ορίστηκε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες ως ακολούθως:

• Κατά 1,85 ποσοστιαία μονάδα (π.μ.) των ασφαλίστρων υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 1,49 π.μ. στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,36 π.μ. στο ασφάλιστρο του εργαζομένου. Ετσι, το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας υποχωρεί σε 2,4% και κατανέμεται ισομερώς κατά 1,2% σε εργοδότη και εργαζόμενο. Η μείωση αυτή αφορά αποκλειστικά τον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και όχι κλάδους ή λογαριασμούς ανεργίας ενταχθέντων φορέων, όπως είναι για παράδειγμα ο ειδικός λογαριασμός ανεργίας του τ. ΤΣΠΕΑΘ.

• Κατά 0,30 π.μ. των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Η μείωση είναι κατά 0,12 π.μ. από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) και κατά 0,18 π.μ. από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΕΛΠΕΚΕ). Το συνολικό ασφάλιστρο διαμορφώνεται σε 0,16%, που επιμερίζεται σε 0,06% από την πλευρά του εργοδότη και 0,10% από την πλευρά του εργαζομένου.

• Κατά 0,85 π.μ. των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Αφορά αποκλειστικά ασφάλιστρο του εργαζομένου, το οποίο διαμορφώνεται σε 0,35% και επικεντρώνεται στο ασφάλιστρο υπέρ του τ. ΟΕΚ.

Στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι για συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς φορείς μπορεί να αποδίδεται πόρος ΛΑΕΚ μέχρι 35% επί του συνόλου των ετήσιων εισφορών που εισπράττονται από τον e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Η συγκεκριμένη εισφορά αφορά ως πόρο το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και τα ινστιτούτα και εκπαιδευτικά κέντρα τα οποία έχουν ιδρυθεί ή θα ιδρυθούν με συμμετοχή ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΒΕ.

Νεότερα για τα αναδρομικά ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ – 400 ευρώ σε επιστήμονες

Δήλωση Πόθεν έσχες στο pothen.gr – Αυξήσεις στις συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Αποστράτων: Όλα τα ΝΕΑ

Asep.Gr : Αίτηση για νέες ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ – Επιδόματα για ανέργους στο oaed.Gr

Ετικέτες: 6η Επιστρεπτέα6η Επιστρεπτέα Προκαταβολήwww.efka.gov.grΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΕπιστρεπτέα Προκαταβολή 4ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6ΕΦΚΑΕΦΚΑ 2021ΕΦΚΑ ειδήσειςΕΦΚΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΣχετικάΆρθρα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Αναδρομικά έως 4.020€ και προσωπική διαφορά: Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται άμεσα – Όλα τα Ταμεία και ημερομηνίες Ιουλίου 2025

25/06/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΔΕΚΟ, Δημοσίου, Α21 επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Γιορτή σήμερα 26 Ιουνίου, εορτολόγιο: Όσιος Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

    565 shares
    Share 226 Tweet 141
  • «Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν – «Ο Πούτιν μπορεί να έχει φιλοδοξίες και πέρα από την Ουκρανία»

    500 shares
    Share 200 Tweet 125
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ: Αναδρομικά έως 8.459 ευρώ για 75.200 συνταξιούχους – Πληρωμές σε Απόστρατους, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ και Δημόσιο από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    326 shares
    Share 130 Tweet 82
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    302 shares
    Share 121 Tweet 76
  • Διπλωματικές πηγές για συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας: «Δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

    294 shares
    Share 118 Tweet 74
  • Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά με παραγγελία της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για απάτες από εκτελωνιστές – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

    286 shares
    Share 114 Tweet 72
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch