Είναι αλήθεια ότι ο κ Στουρνάρας δεν ήταν ποτέ “φαν” του συστήματος Ηρακλής. Τώρα απ ότι φαίνεται τα αλλάζει…

Μήπως γιατί το Ηρακλής για τα κόκκινα δάνεια πήρε εύσημα από την Ευρώπη;

Ή μήπως ο διοικητής αναστενάζει για την ανανέωση της θητείας του;

Τι λέει τώρα ο κ Στουρνάρας:

«Το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί μια σημαντική συστημική λύση προς την κατεύθυνση μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Τα παραπάνω τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας στο ετήσιο συνέδριο για την ελληνική οικονομία του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς με το Σχέδιο «Ηρακλής» διευθετούνται δάνεια περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα 75 δισ. ευρώ συνολικά», ανέφερε ακόμα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Παραμένουν άλλα 40 δισεκατομμύρια ευρώ», επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος εργάζεται και για άλλες συστημικές λύσεις που θα εξετάζουν και το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογίας των τραπεζών που βοήθησε στην εποχή της κρίσης και σήμερα εμποδίζει την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών», ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κατάσταση, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι «τώρα ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, επισημαίνοντας όμως ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τα προβλήματα που έχει αφήσει η κρίση».

Ακόμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.