Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Αύξηση της εισπραξιμότητας “βλέπει” ο Πετρόπουλος

Newsroom από Newsroom
02/06/2017 15:19
Ενημερώθηκε: 02/06/2017 22:40:22
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΕΦΚΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Την ώρα που το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παραθέτει στοιχεία τα οποία προειδοποιούν για τεράστιο έλλειμμα στα ταμεία του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), o υπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι υπάρχει αύξηση εισπραξιμότητας και πλεόνασμα.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού Νότη Μηταράκη ο υπουργός υποστήριξε ότι υπάρχει αύξηση εισπραξιμότητας πάνω από 13,5% στους μισθωτούς και όσο αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και το ΕΤΑΑ σε σχέση με πέρσι κατά 15% τουλάχιστον.

Είχαμε κοντά στο 50%, έχουμε κοντά στο 65% αύξηση της εισπραξιμότητας στους αυτοτελώς απασχολούμενους. Τα έσοδα για το πρώτο τετράμηνο, είναι 12.485.260.000 ευρώ. Και έχουν ήδη καταβληθεί ποσά που αντιστοιχούν στους φορείς για τα συνεισπραττόμενα από τον ΕΦΚΑ ενώ υπολείπεται να δωθούν ακόμα 576 εκατομμύρια.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως όλη η εισπραξιμότητα του ΕΦΚΑ έρχεται από το παλιό ΙΚΑ. “Είναι η εισπραξιμότητα των μισθωτών όπου οι εργοδότες και βάση του νόμου δεν έχουν την ευχέρεια -και καλώς δεν έχουν την ευχέρεια- και καταβάλλουν τις εισφορές τους στο σωστό χρόνο” τόνισε. “Δεν μας έχετε, όμως, πει τι συμβαίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αναφέρατε ένα 15% βελτίωση εισπραξιμότητας. Αναφέρεστε σε ποσά ή αναφέρεστε σε πρόσωπα; Δηλαδή, πληρώνουν αυτοί που έχουν τις χαμηλότερες εισφορές και αδυνατούν πλέον να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είδαν τον υπερπολλαπλασιασμό των προσφορών τους με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια;Έχουμε μια κατάρρευση εισπραξιμότητας από τους ελεύθερους επαγγελματίες, και με το τέταρτο μνημόνιο αυξήσατε μέχρι 61% τις εισφορές που καταβάλλουν, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού της ασφαλιστικής βάσης”.

Ο υπουργός, σύμφωνα με το capital.gr, επέμεινε στο succes story του ΕΦΚΑ δίνοντας στοιχεία για το πλεόνασμα που κατά τα στοιχεία του, έχει στα ταμεία του. “Τούτη τη στιγμή, δηλαδή, στα αποθεματικά του ΕΦΚΑ από τις εισπράξεις των 12.385.000.000 ευρώ, αφού αφαιρεθούν και τα 576.000.000 ευρώ που θα αποδοθούν στον ΕΟΠΥΥ και στους άλλους φορείς ΟΑΕΔ, ΑΚΑΓΕ, κλπ, έχουμε ένα πραγματικό πλεόνασμα 112.000.000 ευρώ. Στο αντίστοιχο τετράμηνο του 2016 είχαμε και από την αντίστοιχη περίοδο έλλειμμα 343.000.000 ευρώ. Δηλαδή, σε σύγκριση με πέρσι καταγράφεται ένα πλεόνασμα 112.000.000 ευρώ έναντι ελλείμματος 343.000.000 ευρώ που είχαμε πέρσι” τόνισε ο υπουργός. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξε πρόβλεψη για μείωση των εισπράξεων έλλειμμα μέσα στην πρώτη περίοδο του 2017, η οποία, όμως, πρόβλεψη δεν επιβεβαιώθηκε. Αντί για έλλειμμα, είχαμε αύξηση.Την ίδια στιγμή απέδωσε στην καθυστέρηση καταβολής εισφορών και τις διαφορετικές χρονικές περιόδους που αυτές καταβάλλονται , την διαφορά στα έσοδα που παρουσιάζει το ΓΛΚ. Και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει σύντομα συνάντηση στελεχών του ΕΦΚΑ με το ΓΛΚ ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

[irp posts=”133309″ name=”ΕΦΚΑ: Τι ισχύει με την καταβολή εισφορών Δώρου Πάσχα για τους οδηγούς ταξί”]

“Απ’ ό,τι διαβάζουμε, υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητα των εισφορών” τόνισε ο κ. Μηταράκης. “Οι μη μισθωτοί τον Μάρτιο καταβάλανε 55% των εισφορών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε. Επίσης, ο Προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε ταμειακό έλλειμμα 687 εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία, όμως με το μεσοπρόθεσμο που ψηφίσατε αλλάξατε την πρόβλεψη και τώρα προβλέπετε έλλειμμα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουμε, δηλαδή, εκτίναξη κατά ένα δισεκατομμύριο των προβλέψεων για το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων και βέβαια είναι συχνές οι καταγγελίες για ελλείψεις βασικών αγαθών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως γραφική ύλη, καύσιμα για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Ποια είναι η ακριβής εικόνα της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Αν υπάρχει εξοικονόμηση από ποιους κωδικούς επήλθε. Πώς εξελίσσονται τα ληξιπρόθεσμα του οργανισμού. Και από τις ασφαλιστικές εισφορές, πόση είναι η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών το πρώτο τετράμηνο ανά κατηγορία ασφαλισμένου. Πόσα είναι τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν παραδείγματος χάριν και πόσα από αυτά έχουν πληρωθεί”.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι όντως υπήρξε πρόβλεψη για μείωση των εισπράξεων έλλειμμα μέσα στην πρώτη περίοδο του 2017, η οποία, όμως, πρόβλεψη δεν επιβεβαιώθηκε. Αντί για έλλειμμα, είχαμε αύξηση, είπε. Την ίδια στιγμή απέδωσε την διαφορά των στοιχείων μεταξύ ΕΦΚΑ και ΓΛΚ στις διαφορετικές χρονικές περιόδους που καταβάλλουν εισφορές διάφοροι φορείς πχ δικηγόροι και αγρότες. Και είπε ότι θα υπάρξει σύντομα συνάντηση στελεχών του ΕΦΚΑ με το ΓΛΚ ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

ΕΦΚΑ-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πηγή: capital.gr

Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: www.efka.gov.grΕΦΚΑΕΦΚΑ 2017ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣΕΦΚΑ έσοδαΝότης ΜηταράκηςΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις χωρίς νέα προκήρυξη και 171 οδηγοί στον ΟΑΣΘ – Ποιοι διορίζονται σε ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, υπουργεία και δήμους

26/06/2026 | 15:02
HOT NEWS

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2026: Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα σε ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ – 7 παραδείγματα για πληρωμές και ένσημα

24/06/2026 | 13:02
HOT NEWS

ΑΣΕΠ 2ΓΒ/2026: 4.747 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο και 500 θέσεις Λιμενοφυλάκων – Οι ειδικότητες, τα κριτήρια και οι αιτήσεις

22/06/2026 | 17:02
HOT NEWS

ΕΦΚΑ: Επίδομα 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Ποιες συντάξεις κινδυνεύουν με παρακράτηση, 7 αναλυτικά παραδείγματα για συνταξιούχους

22/06/2026 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σκόπια: Απόπειρα δολοφονίας υπουργού μπροστά στην κάμερα (ΒΙΝΤΕΟ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Ελλάδα: Τα 5 κρίσιμα ρήγματα που ανησυχούν τους επιστήμονες – Τι λένε σεισμολόγοι από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Ελλάδα

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • Παπασταύρου: Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα εξασφαλίζουν ενεργειακή θωράκιση και προσιτές τιμές ενέργειας

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η κυβέρνηση σχεδιάζει το πακέτο μέτρων για τη ΔΕΘ

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΔΥΠΑ: Επίδομα ανεργίας με 125 ένσημα – Ποιοι μπαίνουν στο ταμείο, ποιοι αποκλείονται και τι πρέπει να προσέξουν

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Στους 55 οι νεκροί στη Γαλλία από πνιγμό λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα – Τι λένε οι επιστήμονες

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Γιατί η Ελλάδα αποτελεί επένδυση για Ευρώπη, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και ποιο μήνυμα στέλνουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης

    56 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch