Κι όμως αλλάζει ο … Γίνεται , αλλά αυτά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες δεν αναμένεται να αλλάξουν και σίγουρα όχι προς τα κάτω.

Οπως γράφει η Ημερησία, ουσιαστικά αυτό που θα αλλάξει είναι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που θα αποτελέσουν και τη βάση της φορολόγησης και αυτή τη στιγμή έχουν αποκλίσεις της τάξης ως και του 50% σε σχέση με τις εμπορικές αξίες.  Μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στο ΥΠΟΙΚ το ζήτημα για το αφορολόγητο όριο. Μπορεί η γενικότερη σκέψη να αφορά σε έναν νέο φόρο που θα μοιάζει με τον παλιό ΦΑΠ, όμως το αφορολόγητο όριο κολλάει στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μικρή περιουσία και έτσι θα βρεθούν οι περισσότεροι εκτός φόρων, με τον κίνδυνο το κράτος να χάσει χρήματα.

Ετσι φαίνεται ότι πάει περίπατο ακόμη και αφορολόγητο της τάξης των 40.000 ή και των 30.000 ευρώ. Στον «πάγο» ο φόρος υπεραξίας Παράλληλα φαίνεται ότι «παγώνει» για τουλάχιστον έναν χρόνο ο φόρος υπεραξίας, ωστόσο οι αλλαγές που θα γίνουν στις αντικειμενικές θα προκαλέσουν καραμπόλες και σε μια σειρά από φόρους που αφορούν στα ακίνητα, καθώς και αυτοί υπολογίζονται με βάση αυτές τις αξίες. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως μέσα στους επόμενους 6 ως 10 μήνες θα έρθουν αλλαγές στον φόρο γονικών παροχών, κληρονομιάς και δωρεάς ακινήτου, αλλά και αλλαγές στους φόρους που αφορούν στις αγοραπωλησίες ακινήτων.