Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του σήματος και της ταινιοθήκης του MEGA στην Alter Ego του Β. Μαρινάκη επηρεάζει και το χρονοδιάγραμμα της προωθούμενης συμφωνίας με τις τράπεζες για τη Forthnet.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day,.gr, οι τράπεζες και η πλευρά Μαρινάκη θα επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία για τη Fοrthnet μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Ο επιχειρηματίας αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Οι πιστώτριες τράπεζες, μέσα από τη συμφωνία με τον όμιλο Μαρινάκη, θα κρατήσουν το 15% των μετοχών της Fοrthnet, ακόμη και σε περίπτωση πλήρους μετατροπής του ομολογιακού που έχουν συνάψει με την εταιρεία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να δρομολογηθούν και οι κινήσεις που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Fοrthnet για την είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας μέσω της συμφωνίας με τη Vodafone. Η Fοrthnet θα λειτουργήσει ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητής (MVNO) με υποδομή το δίκτυο της Vodafone. Το σχέδιο της εταιρείας επηρεάζεται και από τις αλλαγές τιμών στη μετάδοση δεδομένων (data) στην κινητή, μετά την πρόσφατη παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Με βάση τα στοιχεία του εξαμήνου, η διοίκηση της Fοrthnet είχε τονίσει πως διατήρησε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα περσινά επίπεδα, ενώ αυξήθηκε το περιθώριο EBITDA ως ποσοστό επί των πωλήσεων. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις καταγράφονται «σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την υπερφορολόγηση της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις πολυεθνικές εταιρείες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες, χωρίς να υπόκεινται στα ανάλογα φορολογικά βάρη».

Στο τέλος Ιουνίου, η εταιρεία διέθετε 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, η Fοrthnet σημείωσε ενίσχυση των εσόδων από εταιρικούς πελάτες κατά 4,2%.