Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάχη κυβέρνησης-Σύριζα για προϋπολογισμό

TechTeam από TechTeam
18/08/2019 22:43
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι με την εκτέλεση του προϋπολογισμού «επιβεβαιώνεται η προσπάθειά μας για οριστική έξοδο από την κρίση». Η κυβέρνηση απάντησε επίσης με ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε και λίγο μετά ήρθε και η ανταπάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς σταθεροποιήσαμε την οικονομία
«Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το πρώτο επτάμηνο του 2019 επιβεβαιώνουν τη συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική έξοδο της χώρας από την εποχή της κρίσης», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Τόσο η υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα όσο κι αυτή για τα έσοδα καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά επιπλέον σταθεροποίησε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η προπαγάνδα της ΝΔ και του αρχηγού της, Κυρ. Μητσοτάκη, για τους “άχρηστους και ανίκανους” καταρρέει με πάταγο. Τη διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα».

«Ό,τι και να υποστηρίζει η ΝΔ, η αλήθεια δεν αλλάζει: το παλιό πολιτικό σύστημα -η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τους πολίτες στην ανασφάλεια και τη λιτότητα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα σε μια νέα περίοδο σταθεροποίησης και ανάπτυξης με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών», καταλήγει.

ΥΠΟΙΚ: Δεν τα πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους αριθμούς
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανακοίνωσή του, επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, ότι δεν τα πάει καλά με τη σωστή ανάγνωση των αριθμών και ότι συνεχίζει να κυριεύεται από αυταπάτες», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού, τα φορολογικά έσοδα Ιουνίου -δηλαδή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- σημείωσαν υστέρηση έναντι του στόχου κατά 290 εκατ. ευρώ, ενώ τα φορολογικά έσοδα Ιουλίου -δηλαδή επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας- σημείωσαν αύξηση έναντι του στόχου κατά 206 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται, επίσης, ότι ως προς την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την οικονομία με οικονομική μεγέθυνση 0,8%, την επέστρεψε στην ύφεση το 2015 και το 2016, και έκτοτε η οικονομία σέρνεται, με το ρυθμό ανάπτυξης να βρίσκεται στο 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019, πολύ χαμηλότερα από τους στόχους. Ενώ, ως προς την ευρύτερη κατάσταση της οικονομίας, επί ΣΥΡΙΖΑ η ανταγωνιστικότητα συρρικνώθηκε, το ιδιωτικό χρέος διογκώθηκε, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παρέμειναν υψηλές, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποεκτελέστηκε και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επιβλήθηκαν το 2015, εξακολουθούν να υφίστανται.

«Αυτή την οικονομική πραγματικότητα, οι πολίτες την βίωσαν και πρόσφατα, με την ψήφο τους, επέφεραν πολιτική αλλαγή. Η κυβέρνηση, με το ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιό της το οποίο άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται, θα επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις απασχόλησης και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς σώσαμε την ελληνική οικονομία
«Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να αποδεχθεί αυτό που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την ελληνική οικονομία από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την χρεοκοπία στην οποία την είχαν οδηγήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

«Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, η ΝΔ έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανταπάντηση του υπουργείου Οικονομικών: Μας χρεώσατε με 100 δισ.
Σε ανταπάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αδυνατεί να αποδεχθεί αυτό που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει: ότι χρέωσε την ελληνική οικονομία και κοινωνία με τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ κόστος».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ωστόσο οι πολίτες το βίωσαν αυτό και αποφάσισαν να απαλλάξουν τη χώρα από την κυβέρνησή του. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «αποδεικνύεται όμως, για ακόμη μία φορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στο δικό του πλανήτη… Να είναι βέβαιος ότι εμείς θα τον καλούμε συνεχώς να “προσγειωθεί” και να συμμετέχει σε συζητήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας με ειλικρίνεια και δημιουργική διάθεση».

Ετικέτες: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΣΥΡΙΖΑΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο» και παράνομες επιδοτήσεις, για την Αθανασία Ρέππα

10/10/2025 | 11:00
Featured

Δημοσκόπηση Interview: Τεράστια διαφορά και πάνω από το 30% η Νέα Δημοκρατία

08/10/2025 | 21:31 - Ενημέρωση 09/10/2025 | 02:22
Featured

Στο κόμμα Τσίπρα ο μισός ΣΥΡΙΖΑ

06/10/2025 | 21:31
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ μάλλον βρισκόταν σε άλλη αίθουσα όταν συνεδρίαζε η Εξεταστική για το «γαλάζιο» σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

05/10/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σεισμός τώρα: Σεισμός live


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Πέθανε η Άννα Κυριακού – Η “θεία Μπεμπέκα” των «Τριών Χαρίτων» που έγραψε ιστορία στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο

    387 shares
    Share 155 Tweet 97
  • «Ντόμινο λαθών» στο 424: Ποιος λογοδοτεί για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση;

    664 shares
    Share 266 Tweet 166
  • «Αυτή είναι η πιο καταπληκτική έκτακτη είδηση που έχω μεταδώσει ποτέ»: Συγκλονίζει η δημοσιογράφος του Sky News 

    179 shares
    Share 72 Tweet 45
  • ΣΥΝΤΑΞΗ 7 χρόνια νωρίτερα με πλασματικά έτη – Ποιοι του Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κερδίζουν έως 250€ το μήνα και τα αναδρομικά στις συντάξεις 

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
  • Γιορτή σήμερα 13 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Αγία Χρυσή η Νεομάρτυς

    175 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΑΓΡΟΤΕΣ: ΟΠΕΚΕΠΕ – Έκτακτη στήριξη 50 εκατ. ευρώ από την ΕΕ και πληρωμές 25 ημερών: Τι αλλάζει για αγρότες και κτηνοτρόφους

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΕΠ: 3.811 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία – Θέσεις για ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ και νέο κύμα προκηρύξεων έως Δεκέμβριο

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch