Τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας που ανακοινώνει ο πρωθυπουργός – Οι άξονες που θα κινηθεί.

Νέο πακέτο μέτρων για την στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητα, με στόχευση τον τουριστικό κλάδο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (03.07.2020) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση εξάλλου, όπως αναφέρει το newsit.gr, έχει δεσμευθεί ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την πανδημία, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν από τον θα κινείται στους εξής άξονες:

  • Μείωση της για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που πλήττονται από τον κορονοϊό, η οποία θα φτάνει έως και το 100%.
  • Βελτιώσεις στο πρόγραμμα Συν-Εργασία,
  • Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά όχι οριζόντια και
  • Νέα, η 3η στην σειρά, , σχεδόν αποκλειστικά για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος χθες (02.07.2020) στο θέμα της μείωσης της προκαταβολής ανέφερε ότι «θα γίνει γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι 100%, να μην πληρώσει καθόλου ένας κλάδος ή μια επιχείρηση».

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου έχουν ξεκινήσει η εργασίες κατεδάφισης των κτισμάτων που είναι μέσα σε αυτόν και εν συνεχεία θα πάει στην Βουλή. Εκεί κατά την διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού» θα απαντήσει σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για την οικονομία και την εργασία.

Όπως μάλιστα τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα». Δίνοντας μια γεύση από τις σημερινές πρωθυπουργικές εξαγγελίες ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν στο Πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Σημείωσε επίσης ότι «οι ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη θα είναι ευρύτερης έκτασης και όχι μόνο για τον τουριστικό κλάδο. Είμαστε εδώ να επικαιροποιούμε το σχέδιό μας, ανάλογα με τις εξελίξεις…».