Αύξηση συνεχίζουν να καταγράφουν οι δισεκατομμυριούχοι παγκοσμίως, οι οποίοι έφτασαν τους 172.850 ενώ η συνολική τους περιουσία ανήλθε στα 30 εκατομμύρια δολάρια.

 

Σχεδόν 5.300 άνθρωποι προστέθηκαν στην λίστα με συνολική περιουσία 7 δισ. δολάρια ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κι’ άλλο την επόμενη δεκαετία φτάνοντας τους 230.000, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της μεσιτικής εταιρείας Knight Frank.

Η αύξηση των δισεκατομμυριούχων υπόσχεται αύξηση του ανταγωνισμού για αμπελώνες, σαλέ για σκι και γήπεδα για ιππασία.

Στην Ασία, οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι επιλέγουν να ξοδεύουν τις περιουσίες τους αγοράζοντας αμπελώνες, ενώ στην Βόρεια Αμερική οι πάμπλουτοι επιλέγουν να ξοδέψουν τα χρήματά τους αγοράζοντας μια δεύτερη κατοικία στις Άλπεις ή σε άλλα βραχώδη όρη.

Σχεδόν το ένα τρίτο των πλουσίων σπαταλά τα χρήματά του σε αγαθά πολυτελείας με τα έργα τέχνης, τα ρολόγια πολυτελείας, το καλό κρασί και τα αυτοκίνητα να παραμένουν στην κορυφή των αγορών τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η χώρα που είδε τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων να εκτινάσσεται είναι το Βιετνάμ, το οποίο από το 1980 στοχεύει στην οικονομία της αγοράς, όπου η γεωργία εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 19% της εθνικής παραγωγής.

Το πλούσιο σε ορυκτά Καζακστάν,το οποίο προσπαθεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά του, ανήκει επίσης σε εκείνες της χώρες που οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν.

Η φετινή έκθεση έδειξε ότι μερικές από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των μεγιστάνων πέρα από την γενικότερη κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, έχουν να κάνουν σχετικά με τους υψηλούς φόρους, τον δημόσιο έλεγχο και τα κληρονομικά ζητήματα.