: Στο τελικό σπριντ επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών στις 50 μέρες που απομένουν μέχρι να ισχύσει το νέο σύστημα προστασίας πρώτης κατοικίας.

Στο ΥΠΟΙΚ έχουν πάρει «φωτιά» οι γραμμές με διαρκείς επικοινωνίες τόσο με τράπεζες και funds όσο και με δανειολήπτες.

Το οικονομικό επιτελείο επιστρατεύει όλα τα μέσα ώστε στις 50 ημέρες που απομένουν μέχρι να κλείσει ο κύκλος προστασίας της πρώτης κατοικίας με τη σημερινή του μορφή να αυξηθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι δικαιούχοι.

Οι συσκέψεις στην πλατεία Συντάγματος δίνουν και παίρνουν, και ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ζητήσει από τις τράπεζες προτάσεις βελτίωσης της πλατφόρμας, ενώ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν αποσταλεί 42.000 ερωτηματολόγια σε όσους μπήκαν και δεν ρύθμισαν.

Επιπλέον, ο Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε από τις τράπεζες εβδομαδιαία ενημέρωση για το πλήθος των κόκκινων δανείων που ρυθμίζουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία το β’ εξάμηνο του 2019 ρυθμίστηκαν 43.400 δάνεια, ενώ συνολικά για το έτος εκτιμήσεις ανεβάζουν τις απευθείας ρυθμίσεις σε 80 με 100.000.

Από το γραφείο του ΥΠΟΙΚ πέρασαν και οι εκπρόσωποι των funds από τους οποίους ο Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε ευελιξία στις προτάσεις ρυθμίσεων που κάνουν στους δανειολήπτες με δεδομένο ότι αγοράζουν τα δάνεια τους για ένα κλάσμα της αξίας τους.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου μάλιστα αναδεικνύουν την περίπτωση δανείου 300.000 ευρώ που είχε περιέλθει σε fund και κουρεύτηκε στα 120.000 ευρώ, αναφέrει το skai.gr.