Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Σύνοδος Κορυφής: Ιταλία και Ισπανία έβαλαν βέτο γιατί απερρίφθη το κορονοομόλογο

TechTeam από TechTeam
26/03/2020 22:05 - Ενημέρωση 27/03/2020 00:43
Ενημερώθηκε: 27/03/2020 00:43:34
σε Featured, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σύνοδος Κορυφής: Ναυάγιο! Βέτο Ιταλίας-Ισπανίας που ζητάνε ευρωομόλογο – Λαγκάρντ, Μητσοτάκης και “8” υπέρ.

Ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής μετά τις γερμανικές αντιδράσεις, στην προώθηση ενός κοινού ομολόγου των κρατών μελών παρά το αίτημα των εννέα χωρών και παρά το βέτο Ιταλίας και Ισπανίας που μετράνε χιλιάδες νεκρούς και επέμειναν στο ευρωομόλογο.

Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση, αρκέστηκε να δηλώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel και σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει τις επόμενες δυο εβδομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε το αίτημά της για κοινή έκδοση χρέους, λέγοντας ότι το μπλοκ αντιμετωπίζει μια κρίση “επικών” διαστάσεων εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

Η Λαγκάρντ υποστήριξε πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών γραμμών από τον ESM, της ρευστότητας και των εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς και της κοινής έκδοσης χρέους για να διαμοιραστεί το βάρος και ο κίνδυνος των απαιτούμενων δαπανών.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΟΝΤΕ

«Αν σκέπτεστε να μας βοηθήσετε με καθιερωμένους μηχανισμούς προστασίας, που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, τότε αφήστε το… θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Δεν σας χρειαζόμαστε. Η Ιταλία έχει παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά της, ως προς τα δημόσια οικονομικά της. Κλείσαμε το 2019 με αναλογία ελλείμματος προς ΑΕΠ 1,6 αντί για 2,2, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι συνέπειες της περιόδου μετά τον κορωνοϊό, πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι τους επόμενους μήνες, αλλά από αύριο το πρωί» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός η χώρα του οποίου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμμανουέλ Μακρόν και 7 ακόμη ηγέτες της ΕΕ επέμειναν στα όσα ανέφεραν σε επιστολή τους, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ και κάλεσαν την Ενωση να δημιουργήσει ομόλογα-corona για να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ότι έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Ιρλανδό ομόλογό του Λίο Βαράντκαρ, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα, τον Λουξεμβούργιο Ξαβιέ Μπετέλ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι εάν το μπλοκ δεν αντιδράσει, ενδέχεται να ωθήσει την ΕΚΤ προς ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ

“Υποστηρίζουμε τις αποφασιστικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη διασφάλιση των όρων χρηματοδότησης σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ”, αναφέρουν.

“Σημειώνουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρωομάδα για την υποστήριξη λόγω της πανδημικής κρίσης. Καλούμε την Ευρωομάδα να φέρει αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση και να αναπτύξει τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές τις προσεχείς εβδομάδες. Η απάντησή μας θα πρέπει να λάβει υπόψη την άνευ προηγουμένου φύση του σοκ του COVID-19 που πλήττει όλες τις χώρες μας και θα ενισχυθεί, εάν χρειαστεί, με τρόπο συνεκτικό, υπό το πρίσμα των εξελίξεων, προκειμένου να υπάρξει συνολική απάντηση”, τονίζουν σε σχέση τη χρηματοδότηση της δημοσιονομικής πολιτικής.

“Τα κράτη μέλη μας έχουν αναλάβει εκτεταμένες ενέργειες για να στηρίξουν τις οικονομίες τους και να ανακουφίσουν τα κοινωνικά προβλήματα και τα προβλήματα απασχόλησης. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα της ΕΕ για να υποστηρίξουμε τη δράση τους στο βαθμό που είναι απαραίτητο”, τονίζουν.

“Τα κράτη μέλη χρειάζονται ευελιξία για να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο. Το προσωρινό πλαίσιο της Κομισιόν για μέτρα κρατικών ενισχύσεων για τη στήριξη της οικονομίας στη σημερινή επιδημία COVID-19 αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Το ίδιο ισχύει και για την άνευ προηγουμένου χρήση της γενικής ρήτρας διαφυγής βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης”, αναφέρουν.

“Η πρόταση της Κομισιόν για μια πρωτοβουλία επένδυσης για την αντίδραση Coronavirus θα παράσχει 37 δισ. Ευρώ επενδύσεων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Με την προτεινόμενη τροποποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, το Ταμείο αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, όπως τα κρούσματα COVID-19.

Προσβλέπουμε στην ταχεία έγκριση αυτών των προτάσεων. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα της Κομισιόν να αυξήσει περαιτέρω την ευελιξία και τη μόχλευση στη χρήση των μέσων της ΕΕ”, αναφέρουν οι 27.


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΒΕΤΟΕΕΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΙσπανίαΙταλίαΣύνοδος Κορυφής

ΣχετικάΆρθρα

French President Emmanuel Macron welcomes European Commission President Ursula von der Leyen  as she arrives for a meeting with European leaders on Ukraine and European security at the Elysee Palace in Paris, France, February 17, 2025. REUTERS/Gonzalo Fuentes
Featured

Ε.Ε.: Ομόφωνη δήλωση των «27» κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου – «Είναι άκυρο και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών»

22/10/2026 | 08:00
HOT NEWS

Alex Rasov

21/10/2026 | 23:45
Featured

ΕΕ: Άκυρο και αντίθετο με το Δίκαιο της Θάλασσας το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο

21/10/2026 | 09:00
HOT NEWS

Ενημέρωση τώρα: Οι 20 σημαντικότερες ειδήσεις σήμερα 

18/10/2026 | 13:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τουρκία ΝΕΑ : Τι φοβούνται οι επιστήμονες για τον κορονοϊό


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Εκλογικός νόμος: Το σενάριο του 5% αλλάζει τη μάχη της αυτοδυναμίας – Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Το στοίχημα Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία – Η λεπτή ισορροπία

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΟΣΔΕ 2026 και ΜΑΑΕ: Η νέα διευκρίνιση για τις δηλώσεις – Επτά περιπτώσεις που χρειάζονται έλεγχο

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση GPO: Στο 25,2% η ΝΔ – Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Γιορτή σήμερα 22 Οκτωβρίου, εορτολόγιο: Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος και Θαυματουργός Επίσκοπος Ιεράπολης

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο: 17 παραβιάσεις και 11 παραβάσεις του FIR

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Γιατί είναι εμπόδιο ο Ανδρουλάκης στα σχέδια του Τσίπρα – Το σκηνικό και το παρασκήνιο στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch