Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Κ.Ο. της ΝΔ, αναφέρθηκε στην αλληλουχία των θετικών εξελίξεων στην Οικονομία μετά τις 7 Ιουλίου.

Καταρχάς σημείωσε ότι αντιμετωπίστηκε το δημοσιονομικό κενό του 2019 και το δυνητικό κενό του 2020, με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη κατά 20%, καθώς, όπως είπε, το 86% της μείωσης του ΕΝΦΙΑ αφορά τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Αναφερόμενος ευρύτερα στην πολιτική μείωσης των φόρων ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή συνεπάγεται ότι «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών θα είναι μεγαλύτερο από ότι την προηγούμενη χρονιά».

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, τις 120 δόσεις για οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, τη βελτίωση του πλαισίου για την προστασία της α’ κατοικίας, την εμπροσθοβαρή αξιοποίηση του υψηλότερου επιδόματος θέρμανσης φέτος, τη δρομολόγηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων επ’ ωφελεία των πολιτών, το ισχυρό ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις.