Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας Kυβέρνησης, την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε αρκετά ερωτήματα στο think tank Council on Foreign Relations για το πρόβλημα του λαϊκισμού και συγκεκριμένα για το πως κατάφερε ο ίδιος και το κόμμα του να επικρατήσουν στις τελευταίες Εκλογές.

Στην απαντήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη της απευθείας και ειλικρινούς επαφής με τους πολίτες μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις που υλοποιούνται άμεσα.

Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στην άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη και τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που αμείβονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης αλλά εργάζονται με πλήρες ωράριο.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεμπλοκάρισμα με το μεγάλων επενδύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι στην εμβληματική επένδυση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, το πρόβλημα ήταν η απουσία πολιτικής βούλησης, σημειώνοντας τις ενέργειες που έκανε η νέα κυβέρνηση για να άρει όλα τα εμπόδια που παρέμεναν.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το πρόβλημα του brain drain και το πως θα μπορούσε να αντιστραφεί η τάση των προηγούμενων ετών.

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι για να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης χρειάζεται να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις:

Πρώτον να υπάρξουν νέες δουλειές, δεύτερον, να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και, τρίτον, να πειστούν όλοι ότι υπάρχει μακροπρόθεσμα καλύτερη προοπτική στην πατρίδα μας.