Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσαμάζ: Tο στρατηγικό σχέδιο που θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στην επόμενη δεκαετία

TechTeam από TechTeam
10/06/2021 17:03
σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
A A
52
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Στο στρατηγικό σχέδιο που θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στην επόμενη δεκαετία ως το 2030, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη χθεσινή Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων, επισημαίνοντας ότι, κατά τη χρονιά που πέρασε, «δοκιμάστηκαν οι αντοχές και η αποτελεσματικότητα της εταιρείας και των υποδομών που έχουμε χτίσει την τελευταία δεκαετία. Ευτυχώς για εμάς και για τη χώρα, αντιμετωπίσαμε όλες τις προκλήσεις με επιτυχία».

Αναφερόμενος στο όραμα του Ομίλου για την επόμενη δεκαετία, όπως είπε αυτό είναι «να παγιώσουμε τη θέση μας ως κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα», με το στρατηγικό σχέδιο να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: τους πελάτες, τα δίκτυα και τις λειτουργίες. Έδωσε δε το στίγμα ότι ο μετασχηματισμός ως προς τη λειτουργία του Ομίλου συνεχίζεται, προκειμένου αυτός να ανταποκριθεί στις νέες μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος κι αυτό μπορεί να σημαίνει αναδιοργάνωση και νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.
Όσον αφορά στις προκλήσεις της δεκαετίας, όπως εξήγησε ο κ. Τσαμάζ οι πελάτες δεν θα ζητούν πια τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, αλλά ένα ολόκληρο τεχνολογικό οικοσύστημα, συνδεδεμένο με ολόκληρο τον κόσμο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες.
Χτίζοντας την τεχνολογική βάση για την ανάκαμψη της χώρας
Για τις υποδομές που θα στηρίξουν αυτό το τεχνολογικό οικοσύστημα, ο Όμιλος ΟΤΕ επένδυσε, κατά την περασμένη δεκαετία, περίπου 5 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στους δυο αυτούς τομείς στη χώρα, υλοποιώντας πάνω από το 60% των συνολικών επενδύσεων. Συγχρόνως, έχει σε τροχιά ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ για την τρέχουσα τετραετία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΤΕ συνέχισε τις επενδύσεις και μέσα στο 2020, παρά τις δυσκολίες, με το επενδυτικό πλάνο να διατηρείται στα ίδια επίπεδα με το 2019. Ορόσημο για τη χρονιά ήταν η εμπορική διάθεση του 5Gδύο εβδομάδες πριν το κλείσιμο του έτους. Επίσης, προχώρησε η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber-to-the-Home), το οποίο έφτασε σε 300.000 νοικοκυριά στο τέλος του 2020.
Η εταιρεία στοχεύει για το 2021 να παρέχει πληθυσμιακή κάλυψη 60% στο 5Gκαι για το FTTH να ξεπεράσει τις 550.000 νοικοκυριά ως το τέλος του έτους.
«Στόχος μας είναι να παρέχουμε την τεχνολογική βάση στην οποία θα στηριχθεί η ανάκαμψη της χώρας. Η τεχνογνωσία του ΟΤΕ σε έργα ICT και τα μεγάλα έργα που έχει ήδη υλοποιήσει, όπως η άυλη συνταγoγράφηση, ισχυροποιούν τη θέση μας ως συνεργάτη επιλογής για έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου.
Το αποτύπωμα της δεκαετούς μεταμόρφωσης του Ομιλου
Μετά από μια δεκαετία ριζικού μετασχηματισμού, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα, με συνολική συμβολή περίπου 3% στο ΑΕΠ. Αντιπροσωπεύει το 12% περίπου της κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στην πορεία από το 2011 ως το 2016, ο Όμιλος εξασφάλισε τη βιωσιμότητά του με μια σειρά ενεργειών μείωσης και ανανέωσης των δανειακών του υποχρεώσεων. Εκεί ξεκίνησε ένα δεύτερο κεφάλαιο μεγάλης αλλαγής, καθώς μπήκε σε τροχιά ο ψηφιακός και λειτουργικός μετασχηματισμός του ΟΤΕ.
Αυτή η πορεία κορυφώθηκε το 2020 με την απόσχιση των κλάδων της πρώτης γραμμής, δηλαδή της εξυπηρέτησης πελατών, των τεχνικών υπηρεσιών πεδίου και των καταστημάτων, σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες. Προχώρησε επίσης κι ένα ευρύ πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, στο οποίο ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, γεγονός που οδήγησε σε σημαντικές εξοικονομήσεις. Σημαντικό γεγονός του 2020 ήταν και η ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης της σταθερής στην Ρουμανία.
Ως επιστέγασμα της θετικής πορείας, η μετοχή του ΟΤΕ έπιασε τον Ιούνιο υψηλό δεκαετίας, στα 15 ευρώ. Μέσα στη δεκαετία η πορεία της μετοχής ήταν εντυπωσιακή, έχοντα σημειώσει από τον Ιανουάριο του 2011 ως τον Ιούνιο του 2021 αύξηση 140%, ενώ ο κλάδος στην Ευρώπη σημειώνει πτώση κατά 14% και το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται στο -37%. Σε σύγκριση δε με την αρχή της κρίσης το 2012, η μετοχή του ΟΤΕ κινήθηκε στο εντυπωσιακό +420% περίπου, με τον Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ να διαμορφώνεται στο +31% και τα EU Telcos στο -7,9%.
Ως εκ τούτου, η απόδοση από μερίσματα και επαναγορά μετοχών τα τελευταία 4 χρόνια, είναι της τάξης του 6-7% ετησίως. Για το 2021, η Διοίκηση του ΟΤΕ αναμένει ελεύθερες ταμειακές ροές, ύψους 480 εκατ. ευρώ περίπου, αυξημένες κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το ετήσιο μέρισμα για το 2020 που συμφωνήθηκε στην Τακτική Γενική Συνέλευση ανέρχεται σε 0,68 ευρώ ανά μετοχή.
«Αποβάλλουμε το μονοπώλιο του παρελθόντος»
«Η δεκαετής μεταμόρφωση του ΟΤΕ συνεχίστηκε, λοιπόν, με σταθερό ρυθμό, και σε αυτή την ιδιαίτερη χρονιά», είπε ο κ. Τσαμάζ προς τους μετόχους, και συνέχισε: «Όμως, δεν σταματάμε εδώ. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Το disruption, η απότομη αλλαγή, μπορεί να έρθει από παντού».
Κι όπως επισήμανε: «Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα είναι ο Οργανισμός σε 10 χρόνια. Ξέρουμε όμως ότι θα είναι πιο ψηφιακοποιημένος. Ότι θα έχουμε αυτοματοποιήσει ό,τι είναι εφικτό. Ότι θα έχουμε αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες ό,τι δεν ανήκει στις βασικές μας λειτουργίες. Ότι θα έχουμε μειώσει τα επίπεδα της διοίκησης και θα έχουμε μάθει να δουλεύουμε σε μικρότερες και πιο ευέλικτες ομάδες. Με άλλα λόγια, θα έχουμε αποβάλλει ό,τι έχει απομείνει από το μονοπώλιο του παρελθόντος, και θα έχουμε υιοθετήσει τη στάση και τον τρόπο σκέψης που θα μας πάνε μπροστά».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, στη δέσμευση οι στόχοι για το 2030 να επιτευχθούν με αίσθημα ευθύνης προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. «Στο πλαίσιο αυτό, η όποια αναδιοργάνωση και τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης θα συνεχίσουν να υλοποιούνται με κατανόηση και γενναιοδωρία για όλους τους εργαζομένους».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΟΤΕΤΣΑΜΑΖ

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

15/10/2026 | 23:45
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/10/2026 | 00:13
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 25 Ιουνίου, εορτολόγιο: Αγία Φεβρωνία

25/06/2026 | 00:05
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 24 Ιουνίου, εορτολόγιο: Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

24/06/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ: Πληρωμές 30 Οκτωβρίου, Α21 και αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου – Προγράμματα με ενισχύσεις έως 17.000 ευρώ

    65 shares
    Share 26 Tweet 16
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ: Αναδρομικά από 480€ έως 4.800€ στα παραδείγματα – Επικουρικές, επανυπολογισμοί και νέα πλατφόρμα ΕΦΚΑ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Στρατιωτικά Σχέδια ΗΠΑ: Στο Στόχαστρο του Πενταγώνου οι Ιρανικές Υποδομές με τη «Μητέρα Όλων των Βομβών»

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση Marc: Σταθερά μεγάλη διψήφια η διαφορά για τη Ν.Δ., στο 4,2% το κόμμα Κασιδιάρη

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Δημοσκόπηση ALCO: Ισχυρό προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ από την ΕΛΑΣ τρίτο το ΠΑΣΟΚ

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΛΓΑ: Προθεσμίες για αποζημιώσεις και νέος συναγερμός στο ΟΣΔΕ – Τι πρέπει να προσέξουν παραγωγοί και κτηνοτρόφοι

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Ο Τσίπρας φοβάται τον Κασσελάκη – Γιατί «καίγεται» για τη δεύτερη κάλπη και θέλει την «εξόντωση» Ανδρουλάκη

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ Τσίπρας καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch