Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο CEO της Fairfax

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Prem Watsa, διευθύνων σύμβουλος της καναδικής Fairfax Financial Holding.

«Μου αρέσει ιδιαίτερα η Ελλάδα – πέρασε πολύ δύσκολη περίοδο, έχει εκλογές», ανέφερε ο επενδυτής σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Αν η Ελλάδα ακολουθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, όπως μπορεί κάλλιστα, θα ωφεληθεί πολύ», τόνισε ο Watsa.

Σημειώνεται ότι η Fairfax είναι μεγαλομέτοχος στην Eurobank.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος δήλωσε ο Watsa για την Ινδία, την οποία θεωρεί «το καλύτερο μέρος» για επενδύσεις και βλέπει περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στην οικονομία της με τον πρωθυπουργό Mondi.

Ο Watsa, σημειώνει το Bloomberg, είναι επίσης αισιόδοξος για τις ΗΠΑ, αναφέροντας πολλές επενδυτικές ευκαιρίες και αποτελεσματικές οικονομικές πολιτικές.
Ο επενδυτής βλέπει μεγαλύτερο περιθώριο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς εκτιμά ότι θα μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις.

«Αυτά τα εμπορικά θέματα με την Κίνα, με την Ευρώπη, μόλις λυθούν – και η άποψή μου είναι ότι θα λυθούν – θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάδρομο για αρκετά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε.

«Η Κίνα χρειάζεται τις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ και ο κόσμος χρειάζονται την Κίνα.
Θεωρών ότι θα επικρατήσει η οικονομική λογική και οι δύο χώρες θα επεξεργασθούν κάτι που θα είναι προς αμοιβαίο όφελός τους», πρόσθεσε.