Σε εκλογικό ανασχηματισμό κατέληξε ο Μητσοτάκης

Σε μία νέα σύνθεση της Κυβέρνησης με προφανές άρωμα πρόωρων Εκλογών προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα εγρήγορσης και επανεκκίνησης την πρώτη εργάσιμη μέρα του 2021.

Οι σημερινές ανακοινώσεις από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και η αξιοποίηση στελεχών με βαθιές κομματικές ρίζες από την περιφέρεια φουντώνουν τα σενάρια εκλογικής ετοιμότητας με το ενδεχόμενο πλέον για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να είναι ορθάνοιχτο είτε στο τέλος της Άνοιξης είτε στις αρχές του Φθινοπώρου, εφόσον βέβαια το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός διέψευσε απόλυτα τα όσα μετέδιδαν τις τελευταίες μέρες τα περισσότερα ΜΜΕ περί δομικού ανασχηματισμού και έβαλε το δικό του στίγμα στο νέο σχήμα.

Από τη μία πλευρά επιβράβευσε όσους κατέγραψαν σημαντικό έργο το τελευταίο δεκαοκτάμηνο και από την άλλη διόρθωσε τις αρρυθμίες ρίχνοντας στο στίβο μάχης μπαρουτοκαπνισμένους κοινοβουλευτικούς και νέους βουλευτές.

Οι προκλήσεις το 2021 για την Κυβέρνηση είναι μεγάλες και η μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα σκληρή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει ένα ξεκάθαρο σήμα για περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.