Όπως αποδεικνύεται και από την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοεί βασικούς κανονισμούς και τρόπους λειτουργίας των ευρωπαϊκών οργάνων, σχετικά με τη διάθεση των κονδυλίων.

Ο κ. Σκυλακάκης αποδίδει στην κυρία Αχτσιόγλου “ασύγγνωστη άγνοια” σε σχέση με τις αποφάσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους σχετικούς υπό διαμόρφωση κοινοτικούς κανονισμούς. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το περασμένο καλοκαίιρι, η αναλογία άμεσης βοήθειας που αφορά τρέχουσες δαπάνες Covid μέσω του προγράμματος Re-act EU ανέρχεται σε 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και το Πρόγραμμα του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης σε €29 δισ., εκ των οποίων τα €16,3 δισ. είναι επιδοτήσεις και τα €12,7 δισ. δάνεια.

Σε ό,τι αφορά τη διαπίστωση της κυρίας Αχτσιόγλου ότι η χώρα βαδίζει σε «τεντωμένο σκοινί», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών την “κάρφωσε” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει ότι, όταν βρισκόμαστε στο μέσο της μεγαλύτερης παγκόσμιας ύφεσης από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και με τη χώρα να έχει –με συνδρομή της καταστροφικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το πρώτο εξάμηνο του 2015 όσο και στη συνέχεια–, μόλις βγει από τη βαθύτερη και μακρότερη ύφεση της μεταπολεμικής μας ιστορίας, απαιτείται σύνεση και σωφροσύνη στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών”.

Το δεύτερο “καρφί” στην πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αποστροφή του κ. Σκυλακάκη ότι “αν συνειδητοποιούσε την κατάσταση δεν θα προσυπέγραφε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ξοδέψουμε πάνω από €30 δισ. στην αρχή της πανδημίας, την οποία, αν είχαμε ακολουθήσει, θα οδηγούσαμε τη χώρα σε πλήρη εκτροχιασμό, όπως ακριβώς συνέβη με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο του 2015”.

Και το “κερασάκι στην τούρτα” σχετικά με τη θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ ότι “υποστηρίζει τους πολλούς”, ήταν η… υπενθύμιση από τον Θόδωρο Σκυλακάκη ότι “επί τέσσερα συναπτά έτη, ως Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε τον κατώτατο μισθό κάτω από τα €534.

Ποσό που, στις πρόσφατες δηλώσεις της, η κα. Αχτσιόγλου ονόμασε επίδομα φτωχοποίησης”.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θύμισε ότι “το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν με μερική απασχόληση και λαμβάνουν σήμερα –όταν είναι σε αναστολή– τα €534, είχαν, επί κυρίας Αχτσιόγλου υπουργού Εργασίας, μέσο μισθό κάτω από €400 ευρώ”.

Εμ, δεν ήξερε η Έφη, δεν ρώταγε; Τα πήρε όλα… μαζεμένα από τον Σκυλακάκη.