“Γελοιοποιήθηκε το επιτελικό κράτος”. Με αυτόν τον τίτλο, πηχιαία γράμματα και την φωτογραφία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, να κοσμεί το πρωτοσέλιδο, κυκλοφόρησε σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, η “Αυγή”, εστιάζοντας στα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, για τα οποία ωστόσο ανέλαβε την ευθύνη η ίδια η πολυεθνική εταιρεία Cisco, που “τρέχει” την πλατφόρμα Webex.

Τσίπρας, λοκντάουν, ΚΤΕΛ, Μενδώνη, Τραμπ είναι μερικά ακόμη από τα “χτυπήματα στο πρωτοσέλιδο, από το οποίο απουσιάζει, ωστόσο, τόσο το ατόπημα με το… τσιμπούσι του Παύλου Πολάκη, όσο και οποιαδήποτε αναφορά στο εμβόλιο-ελπίδα για την ανθρωπότητα στη μάχη κατά του κορωνοϊού από την Pfizer, το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Και θα πρέπει κανείς να φτάσει μέχρι την 9η σελίδα, για να συναντήσει κάποια αναφορά στο εμβόλιο, με αφορμή το ρεπορτάζ για την χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας από τους κ.κ. Μαγιορκίνη, Παπαευαγγέλου και Χαρδαλιά, ενώ στη σελίδα 15 υπάρχει το σχετικό θέμα, όπως προέκυψε χθες, μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας για την πορεία των κλινικών δοκιμών, που έγιναν πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Προφανώς, στην εφημερίδα-κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, το εμβόλιο που μπορεί να δώσει τέλος στην πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα, δεν μπορούσε να χωρέσει στο πρωτοσέλιδο. Μάλλον… παραήταν μεγάλη είδηση και «λύγισαν» υπό το βάρος της σπουδαιότητάς της.