Άνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ: Γελάνε και οι πέτρες με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου ονειρεύονται επιστροφή στην εξουσία και γι’ αυτό κήρυξαν τον πόλεμο στην «εναλλακτική Δεξιά»!!

Την ώρα που οι ομοτράπεζοι στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να τα βρουν ούτε στα στοιχειώδη μεταξύ τους, οι πολιτικές επιδιώξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκαν μέσα από τις αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου παραμένουν γράμμα κενού περιεχομένου και η προοπτική για ανάκαμψη προσκρούει στην ανικανότητα της ηγετικής ομάδας να διατυπώσει μία σοβαρή εναλλακτική πρόταση.

Η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να ελέγξει το μαγαζί του, η σφαγή των συνιστωσών και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός για να κερδίσουν έστω και λίγα λεπτά παραπάνω δημοσιότητα έχει αφενός προκαλέσει έντονη ανησυχία στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου απομακρύνει ακόμη περισσότερο το υγιές κομμάτι της κεντροαριστεράς που αντιλαμβάνεται πλέον ότι οι υποσχέσεις για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη ήταν λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του κόμματος σε συνδυασμό με την πολιτική ανεπάρκεια των κορυφαίων στελεχών συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτης παρακμής για ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θέλει να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της χώρας.

Η «βελόνα» έχει κολλήσει σε πρακτικές και στρατηγικές αποτυχίας, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση προσδοκά σε ένα νέο στραβοπάτημα της ηγεσίας για να βγει ξανά στο αντάρτικο.

Οι δομικές δυσλειτουργίες του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή του 4%, οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και η εμμονή στον λαϊκισμό αποτελούν τους βασικούς λόγους της σημερινής εικόνας του κόμματος, που αδυνατεί πλέον να μιλήσει σε δυναμικά στρώματα της κοινωνίας και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις υπό το πρίσμα της δημιουργίας μίας σύγχρονης και εξωστρεφούς Ελλάδας που θα πρωταγωνιστεί.