«Αλμυρός» ήταν ο καφές που απόλαυσαν στο Κέντρο Τύπου που είχε ετοιμαστεί σε κεντρικό ξενοδοχείο οι περισσότεροι από 40 δημοσιογράφοι οι οποίοι συνόδευσαν τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, και το κυβερνητικό του επιτελείο (αποτελούμενο από οκτώ υπουργούς), στο ταξίδι του στην Αθήνα, αλλά και οι δεκάδες Έλληνες συνάδελφοι και ξένοι ανταποκριτές και απεσταλμένοι.

Όπως μαθαίνουμε, η αίθουσα που είχε κλειστεί ήταν εκείνη με την πανοραμική θέα του κεντρικού ξενοδοχείου, αφού βλέπει την πισίνα και ταυτόχρονα τον Λυκαβηττό! Πρόκειται για μία αίθουσα, στην οποία έπρεπε να χωρέσουν συνολικά πάνω από 100 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μόνο οι κάμερες που ήρθαν από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη ήταν περισσότερες από 15 και θα βρίσκονταν όλες στη συγκεκριμένη αίθουσα.

Από ελληνικής πλευράς, η τηλεοπτική κάλυψη έγινε από τη ΝΕΡΙΤ και το αρχικό πρόγραμμα ανέφερε πως δεν θα επιτρεπόταν η πρόσβαση σε ιδιωτικά συνεργεία, τα οποία θα έπαιρναν εικόνα από τη δημόσια τηλεόραση. Ενδιαφέρον έχει το ότι η τιμή που συμφωνήθηκε ήταν συνολικά 3.600 ευρώ για 100 άτομα (τόσα υπολόγιζαν ότι θα βρεθούν στο Κέντρο Τύπου) για καφέ και μπισκοτάκια και θεωρείται αρκετά υψηλή ακόμα και για τα στάνταρντ ενός ξενοδοχείου από τα καλύτερα της Αθήνας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του «Secret» ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, έλεγαν πως μέχρι και την τελευταία στιγμή γινόταν διαπραγμάτευση για καλύτερη τιμή, καθώς με βάση τα τελευταία δεδομένα του Δημοσίου ήταν πιθανόν το ποσό να εγκρινόταν δύσκολα από τον αρμόδιο επίτροπο από τον οποίο περνάνε όλοι αυτοί οι λογαριασμοί.