Προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος θα αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

Ο πολιτικοποιημένος εδώ και πολλά χρόνια καθηγητής Πανεπιστημίου πέρασε το κατώφλι της Νέας Δημοκρατίας το 2017, ύστερα από πρόταση που του έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβει τη γραμματεία επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού.

Για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό, ήταν από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη και έκαναν εισηγήσεις για θέματα στρατηγικής του κόμματος.

Ο ίδιος είναι πρόσωπο χαμηλών τόνων και επικεντρώνεται στα έργα όχι στα λόγια, ενώ με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων θα δώσει έναν άλλο τόνο στην επικοινωνία με μεγαλύτερη διείσδυση στη δεξαμενή των σκεπτόμενων και μετριοπαθών ψηφοφόρων.

Μπορεί να μην είναι ο ίδιος δημοσιογράφος και να μην έχει επαφές με τα συστηματικά media, ωστόσο διαθέτει την ωριμότητα και την ικανότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης σύνθετων προβλημάτων και καταστάσεων.