Μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο Αλέκος Φλαμπουράρης να έσπασε την παρατεταμένη σιωπή του με ένα άρθρο εσωτερικής καύσεως, στο οποίο καλούσε τους συντρόφους του να μη φοβούνται τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε «Κεντροαριστερά» – λέμε τώρα…- ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που ανησυχούν για… άλλους λόγους αναφορικά με τη σιωπή του πολιτικού μέντορα του Αλέξη Τσίπρα.

Βλέπετε, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εδώ και περίπου έναν μήνα, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί της έδρας του, ώστε να τηρηθεί η συμφωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους.

Ως γνωστόν, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε αντιμέτωπος με ένα εσωκομματικό τσουνάμι, επειδή «αποκαθιστούσε» στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην υπουργό και οικοδεσπότη του στη βίλα της Αίγινας, έκανε ένα βήμα πίσω.

Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έχει συνομολογήσει συμφωνία «εναλλαγής» με τους Οικολόγους Πρασίνους – στα πρότυπα των Ευρωπαίων Πράσινων – και πως ο Φλαμπουράρης θα έμενε βουλευτής έναν χρόνο και μετά θα παραιτείτο, υπέρ της πέμπτης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Κατερίνας Ανδρικοπούλου -Σακοράφα.