Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τρίζει η καρέκλα του Τσίπρα

TechTeam από TechTeam
17/10/2020 22:05
σε ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συναγερμό σήμαναν στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου να χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, τελειώνοντας, με αυτό τον τρόπο, κάθε πιθανότητα να προκύψει και πάλι στη Βουλή ένα καθαρό ναζιστικό μόρφωμα.

Του Χρήστου Υφαντή

Στη σκιά των τεράστιων ποσοστών τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας βλέπουν να απειλείται, πλέον, η ελάχιστη δυναμική που τους απόμεινε, να περιορίζονται στα χαμηλότερα ποσοστά του την τελευταία οχταετία και, το χειρότερο όλων, να μην εμφανίζουν την παραμικρή προοπτική να αλλάξουν τη σκληρή πραγματικότητα.

Η διαπίστωση προηγούμενων μετρήσεων την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τις οποίες προέκυπτε ότι οι Έλληνες δεν ακούν πια τι λέει ο Τσίπρας, δεν δίνουν καμία σημασία στην ίδια την παρουσία του στη θέση του προέδρου επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ακόμη και η τελευταία πρότασή του να επεκτείνει η χώρα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια μονομερώς αντιμετωπίστηκε ως αστεία και παρήγαγε πολύ περισσότερες αντιδράσεις, ακόμη και από την υπόλοιπη αριστερά, από όσες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέμενε.

Ο Τσίπρας δεν ασκεί καμία γοητεία στους πολίτες, η έλλειψη αυτή αποτυπώνεται σε αριθμούς κι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες και αναζητεί εναγωνίως την πρώτη διαθέσιμη εναλλακτική που θα του επιτρέψει να μπει εκ νέου στο προσκήνιο και να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Η sort list της Κουμουνδούρου για την πολυπόθητη αλλαγή δεν περιλαμβάνει περισσότερα από τρία (3) ονόματα, χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται αυτό του Ευκλείδη Τσακαλώτου μιας και ο ηγέτης των «53+» δεν επιθυμεί να παίξει το ρόλο του «αντί –Τσίπρα», καθώς εκτιμάει πως τα ζητήματα που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθύτατα πολιτικά και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εναλλαγές προσώπων στις κεντρικές θέσεις της κομματικής εξουσίας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πρόσωπο που προετοιμάζεται να διαδεχθεί τον κ. Τσίπρα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του κομματικού μηχανισμού να συσπειρώσει το κόμμα (ή ό,τι τέλος πάντων απόμεινε) και να ξεκινήσει μια πορεία προς τα εμπρός χωρίς τα βαρίδια της οικογένειας Τσίπρα, που δεν μπορούν να κρυφτούν, είναι η κα Έφη Αχτσιόγλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όλες οι βασικές (και υπαρκτές) κομματικές συνιστώσες, αλλά και η εναπομείνασα παλιά φρουρά, προσβλέπουν στη σύντροφο του Δημήτρη Τζανακόπουλου για μερικούς πολύ σημαντικούς πολιτικούς και κομματικούς λόγους, μεταξύ των οποίων είναι το φύλο της, το ότι γράφει καλά στο φακό, ότι έχει μια ευρύτερη αποδοχή εντός του κόμματος και στο ότι η θητεία της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν διακρίθηκε από ακρότητες με Βελουχιώτηδες κρεμασμένους στους τοίχους και κοντοσούβλια με χωριάτικες ανακατεμένα στο τραπέζι των συσκέψεων των υπουργείων.

«Είναι μια υπέροχη υποψηφιότητα, είμαστε ευτυχείς που την έχουμε και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε» είναι η επωδός στις συζητήσεις των παλαιών του κόμματος, που και λόγο έχουν και το πολιτικό κριτήριο να καταλάβουν ποιος μπορεί να αναστήσει, ως ένα βαθμό, τον ΣΥΡΙΖΑ και να του προσφέρει μια μακρά περίοδο ήρεμης πορείας.

Η κυρία Αχτσιόγλου βγάζει ένα αέρα τεχνοκράτη, έστω και της αριστεράς, δείχνει μετρημένη στις παρεμβάσεις της και με δίοδο με πολλές πλευρές της Βουλής, αναγνωρίζεται ως μια αξιόπιστη συνομιλήτρια και μια ως μια προσωπικότητα σταθερά προσανατολισμένη σε κάποιας μορφής εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Ήδη για το πρόσωπο της συζητάνε ακόμη και μέλη του σκληρού πυρήνα της Τσιπροκρατίας (παραμένει ένα ερωτηματικό η στάση της Ζανέτ), τα οποία διαβλέπουν τη χείριστη κατάσταση του κόμματος και ελπίζουν σε μερικές καθαρά αστικές λύσεις για να την ανατρέψουν και να εκκινήσουν μια πορεία ανάκαμψης.

Σε κάθε συζήτηση, ανεξάρτητα από τους μετέχοντες και τον χρόνο που εξελίσσεται, το όνομα της κυρίας Αχτσιόγλου είναι παρόν, κουβεντιάζεται και δεν απορρίπτεται, αντιμετωπίζεται με θετική διάθεση και δεν ακυρώνεται αμέσως μόλις ακουστεί.

Σε αυτή την περίοδο κανένα άλλο όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συσπειρώνει το κομματικό ακροατήριο όπως της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, παράμετρος που μελετάται ήδη και από το στενό περιβάλλον του Τσίπρα και εκτιμάται αναλόγως.

Για την επιλογή της δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις, βάσιμες τουλάχιστον, ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος κάθε μέρα που περνάει κατανοεί πως το λαδάκι στο καντήλι του τελειώνει, ο πολιτικός του βίος ολοκληρώνεται και οι επιλογές που διαθέτει είναι ελάχιστες, η εξής μια: να βρει ο ίδιος το κουράγιο να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ εν χορδαίς και οργάνοις για να μην βρεθεί στην ανάγκη να διαφύγει από την κομματική μανία ηττημένος και διωκόμενος, ως ο νεκροθάφτης της αριστεράς για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΤσίπρας

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
HOT NEWS

Φορολογικές δηλώσεις 2025: Λήγουν στις 15 Ιουλίου – Πρόστιμα, παγίδες και τι να προσέξετε πριν την υποβολή

25/06/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΔΥΠΑ: Επιδότηση 14.800€ για ανέργους σε 7 περιοχές – Όλα τα ενεργά voucher και τα προγράμματα ενίσχυσης με αριθμούς

25/06/2025 | 15:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Κοντονής κατά Τσίπρα - Ανάξια και αδίστακτη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1105 shares
    Share 442 Tweet 276
  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    403 shares
    Share 161 Tweet 101
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    383 shares
    Share 153 Tweet 96
  • Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Ιεροσόλυμα σε σταυροδρόμι: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υπό πίεση – Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ακίνητα και η αφανής μάχη επιρροής

    345 shares
    Share 138 Tweet 86
  • ΠΡΟΣΟΧΗ στα παιδιά με ποδήλατο: Τραγωδία στο Μενίδι με 9χρονη – Μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ

    251 shares
    Share 100 Tweet 63
  • 30 δισ. δολάρια και νέα πυρηνική συμφωνία στο τραπέζι: Μυστικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν φέρνουν ανατροπή στη Μέση Ανατολή

    239 shares
    Share 96 Tweet 60
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch