ΜΠΥΡΑ: Περίοδος καλοκαιριού, περίοδος ζέστης αλλά και Μουντιάλ. Οσοι δεν είχατε την τύχη να βρίσκεστε αυτή την περίοδο στα γήπεδα της Ρωσίας, απολαμβάνετε την κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη από την τηλεόραση.

Πόσες ποια μπύρες και αναψυκτικά να χωρέσει το ψυγείο σας; Πόσο να αντέξετε τη σύζυγο-σύντροφο σας που γκρινιάζει γιατί βάζετε το αγαπημένο σας ρόφημα να κρυώσει και το δικό της μένει εκτός;

Οπως και να έχει, όλοι κάποιοι στιγμή θελήσαμε να πιούμε κάτι κρύο για να δροσιστούμε ωστόσο δεν είχαμε την αντοχή να περιμένουμε να παγώσει, αναφέρει το life-events.gr.
Υπάρχει ωστόσο ένας καταπληκτικός, πολύ απλός και σύντομος τρόπος, για να παγώσετε οποιοδήποτε ποτό θέλετε.

Τι χρειάζεστε και τι κάνετε
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο μπολ γεμάτο νερό, πάγο και αλάτι για να επιτύχετε εκπληκτικά και δραστικά αποτελέσματα:
1. Βάλτε λίγο νερό στο μπολ. Στη συνέχεια, γεμίστε το υπόλοιπο του μπολ με όσο περισσότερο πάγο μπορείτε.
2. Ακολούθως, προσθέστε μερικές κουταλιές αλάτι και ανακατέψτε το.
3. Αφού τα κάνετε αυτά, βάλτε μέσα στο μπολ οποιοδήποτε ποτό θέλετε να παγώσετε και αφήστε το μείγμα να κάνει το… θαύμα του.

Πώς γίνεται αυτό; Βασικά, ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής μας λέει, ότι δύο ουσίες με διαφορετικές θερμοκρασίες φτάνουν στη θερμική ισορροπία με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, βασικά, η θερμοκρασία του νερού με πάγο θα ανέβει και η εκείνη του ποτού θα πέσει (ουσιαστικά συναντώνται στην μέση).

Μετά από μόλις δύο λεπτά που θα βάλετε ένα κουτάκι αναψυκτικού στο μείγμα, θα δείτε ότι θα έχει παγώσει λες και το βγάλατε μόλις από την κατάψυξη!
Καλή σας επιτυχία…