Συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες η τραγωδία με το θάνατο 9 μηνών βρέφους , από πνιγμό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος του βπέφους χαρακτηρίζεται «ατυχηματικός» και επήλθε από πνιγμονή, που προκλήθηκε από απόφραξη των αεροφόρων οδών, καθώς κατάπιε ξένο σώμα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί είχε καταπιεί ένα φασόλι.

Το μωρό άφησε την τελευταία του πνοή προχθές σε σπίτι φιλικού ζευγαριού των γονιών ου, στον Κόκκινο Πύργο Ηρακλείου.

Οι γονείς του άτυχου μωρού το άφησαν σε φιλικό τους ζευγάρι καθώς οι ίδιοι έπρεπε να πάνε να μαζέψουν ελιές.

Προφανώς από αμέλεια στα χέρια του μωρού βρέθηκε το φασόλι, το οποίο κατάπιε με αποτέλεσμα να φράξει και να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Οπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ μόλις το ζευγάρι που πρόσεχε το μωρό αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κάλεσε αμέσως σε βοήθεια στο ΕΚΑΒ. Ωστόσο, στο πρώτο τηλεφώνημα υποστήριξαν ότι το παιδί έπεσε και χτύπησε, ενώ στο δεύτερο ανέφεραν ότι ίσως κατάπιε αντικείμενο που του προκάλεσε ασφυξία. Σε τρίτη κλήση φαίνεται σε απελπισμένους τόνους από την άλλη άκρη της γραμμής να ζητούσαν βοήθεια από τους διασώστες.

Το μωρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου είχε κληθεί και ιδιώτης παιδίατρος. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας διασωλήνωσαν το μωρό και το έστειλαν αμέσως στο ΠΑΓΝΗ. Το βρέφος όμως δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που βρισκόταν το βρέφος την ώρα του ατυχήματος συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά αφέθηκε ελεύθερος.