Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξης Τσίπρας: “Μόνη θεσμική λύση η προανακριτική επιτροπή”

Newsroom από Newsroom
12/02/2018 15:03
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

NOVARTIS: «Δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλου που να μην έπαιξε η κασέτα περί πολιτικής δίωξης. Και σήμερα τα ίδια βλέπουμε, τα ίδια τοξικά, ανήθικα και υπονομευτικά». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παρουσίασε την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι δεν έχουν απλώς υιοθετήσει μια στάση πλήρως προκλητική και απαράδεκτη, αλλά και χυδαία και ενοχική.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιχείρηση απειλών και εκβιασμού των μαρτύρων και των αρμόδιων εισαγγελέων και πρόσθεσε: «Κινούνται στην γκρίζα ζώνη μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας για να πετύχουν βίαια ότι δεν μπορούν να πετύχουν με δημοκρατικά μέσα, με την ελπίδα να καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες για το σκάνδαλο στο φάρμακο και τις πιθανές ποινικές ευθύνες κάποιων».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δημοσία, ανοιχτά, απροκάλυπτα αντικαθιστούν τις πολιτικές πρακτικές με πρακτικές εκφοβισμού, παρακράτους και κουκούλας».

«Και αναρωτιέμαι», συνέχισε, «ποιος κυβερνά το κόμμα αυτό; Τι σχέση έχει η σημερινή Ν.Δ. της εμφύλιας ρητορείας, της υπονομευτικής αμετροέπειας με το συντηρητικό κόμμα της τάξης, της νομιμοφροσύνης, της λαικής δεξιάς;».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο Πρωθυπουργός διερωτήθηκε με ποια στοιχεία ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει «σημεία και τέρατα και σκευωρίες». «Πώς η άψογη μέχρι χθες δικαιοσύνη μεταμορφώθηκε εν μια νυκτί σε συνεργό της κυβέρνησης στήνοντας δικογραφίες; Ποιος σύνταγμα και ποιος νόμος επιτρέπει να απειλούνται μάρτυρες και δικαστικοί λειτουργοί; Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ. Μητσοτάκη να στρέφεται εναντίον θεσμών;», συνέχισε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Κατά τον κ. Τσίπρα, αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην πολιτική ζωή του τόπου, να διασύρονται και να εκφοβίζονται ανοιχτά εισαγγελικοί λειτουργοί επειδή ασκούν το λειτούργημά τους».

Στη συνέχεια κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μιλήσει με ονόματα, να μας πει ποιος είναι αυτός που έστησε τη σκευωρία που επικαλείται». «Ποιοι είναι οι δικαστικοί λειτουργοί που κινήθηκαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης; Να μας πει ποιος είναι αυτός που έστησε την έκθεση του FBI και κατάφερε να εμπλέξει στη σκευωρία τις αμερικανικές αρχές», συμπλήρωσε και τόνισε: «Τον καλώ να δώσει άμεσα απαντήσεις. Αν δεν τις έχει ας μην ξανατολμήσει να επαναλάβει την κατηγορία περί σκευωρίας, να αναγνωρίσει ότι υπάρχει σκάνδαλο και αν του ‘χει μείνει λίγη αξιοπρέπεια να συνδράμει στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Ωστόσο, υποστήριξε, ότι είναι φανερό πως «έχει χάσει τον έλεγχο και είναι όμηρος μιας ακροδεξιάς ομάδας στο εσωτερικό του κόμματός του».

[irp posts=”174074″ name=”Eκρηξη Σαμαρά: «Μαδουριστάν» η Ελλάδα- Θα τους πάω μέχρι τέλους”]

Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων «που στέρησε από τον λαό η Novartis», προσθέτοντας: «Δεν θα πράξουμε εμείς αυτά που έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά όταν παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Siemens».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από την αποκάλυψη της αλήθειας. «Τίποτε κρυφό, τίποτε κάτω από το χαλί, χωρίς υπερβολές, κυνήγι μαγισσών και λαϊκά δικαστήρια, αλλά με συναίσθηση της εθνικής ευθύνης» ανέφερε, ενώ απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως «είναι άγνωστη προς την αριστερά η λογική να πάρουμε κάποιου είδους ρεβάνς». «Αυτές τις μεθόδους των πολιτικών μας αντιπάλων τις πληρώσαμε ακριβά και εμείς και η Ελλάδα. Άλλοι καταφεύγουν σε μεθόδους σπίλωσης και συκοφαντίας με τα fake news» τόνισε.

Διαμήνυσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται «να κουκουλώσει πρόσωπα και πράγματα», να εμποδίσει το έργο της Δικαιοσύνης ή να υποκύψει σε «απειλές και εκβιασμούς». «Δεν θα υποχωρήσουμε από τη δέσμευσή μας να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτή τη δέσμευση» επανέλαβε.

«Βρισκόμαστε ενώπιον συγκεκριμένων καταγγελιών που παίρνουν τη μορφή ογκώδους δικογραφίας και η ευθύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι τεράστια. Δεν είναι μόνο ηθικής σημασίας ζήτημα, είναι και ζήτημα που αφορά το ίδιο το αύριο της χώρας, δεν υπάρχει αύριο για την ανάπτυξη, την κοινωνία, τη χώρα αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες που κληρονόμησε το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς», σημείωσε.

«Χωρίς ταλαντεύσεις θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται θεσμικά για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών» είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε: «Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, αλλά και οι συνθήκες τέλεσης τους, ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες».

Ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «οι εξελίξεις μπορεί να μην αφορούν άμεσα την οικονομία και την τραγική περιπέτεια που βιώνει η χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια», αλλά αφορούν τις αιτίες της περιπέτειες αυτής και αφορούν «τις ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για τη χρεοκοπία της χώρας».

Κατά τον κ. Τσίπρα, «η χώρα κατέληξε εκεί που κατέληξε όχι μόνο εξαιτίας των χρόνιων στρεβλώσεων του αναπτυξιακού της μοντέλου, ούτε αποκλειστικά εξαιτίας των λαθών εκείνων έξω από τη χώρα που σχεδίασαν και επέβαλαν τα μνημόνια. Κατέληξε στη χρεοκοπία και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης δημοσίου χρήματος και εξαιτίας της κουλτούρας ανοχής στη διαφθορά, εξαιτίας της ηθικής παρακμής ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: NOVARTISΑλέξης ΤσίπραςΒουλήΝΕΑπολιτικάπροανακριτική επιτροπήυπόθεση novartis

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Πολιτικές ανακατατάξεις: Ο παράγοντας Σαμαράς, οι κινήσεις Τσίπρα και οι πιέσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι εκτιμούν αναλυτές στο tilegrafimanews 

01/07/2026 | 12:41
Featured

Πολιτικές μεταγραφές 2026: Νέες ισορροπίες σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκράτες – Το παρασκήνιο για Τσίπρα και Σαμαρά 

30/06/2026 | 13:16
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Βουλή: Για πρώτη φορά μεταφρασμένα στα Ελληνικά τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων της Λωζάννης (1922-1923)

29/06/2026 | 16:00
Featured

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

26/06/2026 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ευαγγελία Αραβανή: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η γνωστή παρουσιάστρια


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Δεν σας φοβόμαστε»: Συγκέντρωση στο «Ιπποκράτειο» στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα

    78 shares
    Share 31 Tweet 20
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΟΣΔΕ 2026: Άνοιγμα έως 15 Ιουλίου και δηλώσεις μέχρι 30 Σεπτεμβρίου – Πληρωμές τον Ιούλιο και προκαταβολή τον Οκτώβριο

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Δολοφονία Βάγιας Νέστορα: Στα διεθνή πρακτορεία η τραγωδία της Θεσσαλονίκης – Μήνυμα μηδενικής ανοχής από την κυβέρνηση

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2026: Έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις και νέα προπληρωμένη κάρτα για επιδόματα –

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ 2026: Έρχονται μειώσεις στην ΕΑΣ έως 50%, νέα δεδομένα στις επικουρικές – Ποιοι κερδίζουν, 7 παραδείγματα

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Το ευχαριστώ της Γκίλφοϊλ στον Μητσοτάκη για την εκδήλωση στο Μαξίμου για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΝΕΑ ΔΥΠΑ: 8.000 νέες θέσεις για ανέργους 55+ και αιτήσεις στις ΣΑΕΚ – Τα δύο προγράμματα που ανοίγουν νέες ευκαιρίες εργασίας

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch