Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Με… διαγραφή κινδυνεύει ο Α.Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Newsroom από Newsroom
22/07/2015 05:40
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σοβαροί τριγμοί στο εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα εντείνονται εν’ όψει της σημερινής ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο των μέτρων σε βάρος του ελληνικού λαού και πιθανόν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας το επόμενο διάστημα όσο θα επιχειρείται η εφαρμογή του μνημονίου καταγράφονται και πλέον δημιουργείται εύλογα το ερώτημα κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας ελέγχει το κόμμα του.


Αν δει κανείς την επιστολή των 109 από τα συνολικά 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν εξ’ αρχής κατά της υπογραφής ενός τρίτου μνημονίου, της σκληρής ανακοίνωσης που εξέδωσε η νεολαία του κόμματος με την οποία επί της ουσίας ζητάει Συνέδριο για την αλλαγή ηγεσίας και ασφαλώς τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών και όχι μόνο της Αριστερής Πλατφόρμας τότε μπορεί να αντιληφθεί πώς ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον δεν ελέγχει το κόμμα του.

Αυτό άλλωστε έδειξε και η χθεσινή δημόσια παρέμβαση του, έστω και μέσω διαρροών, κατά των Γ. Βαρουφάκη και Π. Λαφαζάνη. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το Σχέδιο Σόιμπλε, η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «IOUs» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη με τους συνεργάτες τους.

Πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας «μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλλημα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα». Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που ένας πρωθυπουργός καλεί δημοσίως το κόμμα του να πειθαρχήσει στη νέα γραμμή που αυτός αποφάσισε μιλώντας για «ανάγκη του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται για σημάδια απέλπιδων προσπαθειών να σημαζέψει τα ασυμμάζευτα που προκάλεσε η απόφαση του να ταυτιστεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να υποκύψει στους δανειστές και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, όταν ο ίδιος το κατήγγειλε προεκλογικά και μοίραζε υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Φαίνεται όμως πώς υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Το κόμμα το ελέγχει κατά 60% η αντιμνημονιακή πτέρυγα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα τον εγκαταλείπουν ακόμη και συνεργάτες από το στενό του περιβάλλον.

Δεν μιλάμε για τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτε βέβαια για την Αριστερή Πτέρυγα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά για ανθρώπους του Μεγάρου Μαξίμου που ήταν κοντά του τους 5,5 μήνες των διαπραγματεύσεων και απ’ ότι φαίνεται διαφώνησαν και αυτοί με την τελική απόφαση και αντί της ρήξης να υπάρξει μία παράδοση άνευ όρων της χώρας και των πολιτών της στους δανειστές .

Ενδεικτικό είναι πώς αμέσως μετά τη συμφωνία με τους δανειστές ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης τάχθηκε κατά των διαγραφών όσων διαφώνησαν με την άτακτη υποχώρηση και τη συνθηκολόγηση με αποικιακούς όρους, ενώ τα 109 από τα 201 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του μνημονίου. Αυτό σημαίνει πρακτικά πώς ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει διαγραφές. Ίσα ίσα που ο ίδιος βρίσκεται υπό τον κίνδυνο αυτόν αν συνεχίσει στην ίδια πολιτική.

Τον έχει προειδοποιήσει τρόπον τινά τόσο η Κεντρική Επιτροπή που δεν ελέγχει όσο και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με ανακοίνωση της χθες ζήτησε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και να προχωρήσει η διεξαγωγή ενός έκτακτου Συνεδρίου με θέμα φυσικά την ηγεσία.

Να σημειωθεί πώς ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας ακολουθεί την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η εικόνα έτσι όπως διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά δυσμενής για τον κ. Τσίπρα και σε περίπτωση εκλογών, αφού όπως ειπώθηκε ήδη δεν ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή, άρα δεν μπορεί να κάνει διαγραφές και να προχωρήσει με τη λίστα που εκείνος θέλει στις κάλπες. Κι αυτό γιατί από το 2012 δεν έγιναν νέες εγγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικές οργανώσεις ελέγχονται σχεδόν πλήρως από τη σκληρή-αντιμνημονιακή πτέρυγα του κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος παρ’ ότι δεν έλαβε το χρίσμα του κόμματος κατέβηκε υποψήφιος, στηρίχθηκε από αριστερή πτέρυγα και τελικώς εξελέγη.

Οι αντιμνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, οι οποίοι έχουν συσπειρωθεί και έχουν αυξήσει τη δύναμη τους στο εσωτερικό του κόμματος μετά την απίστευτη πιρουέτα του πρωθυπουργού να βρεθεί ξαφνικά στην πλευρά των μνημονιακών δυνάμεων της χώρας, είναι σε θέση να λάβουν σε περίπτωση εκλογών ένα ποσοστό της τάξεως του 12-15%, να «κόψουν» τον αέρα νίκης του Αλέξη Τσίπρα και να τους στερήσουν την αυτοδυναμία.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση να προωθήσει μία συμφωνία η οποία εξοντώνει τους Έλληνες και υλοποιεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ίδιο του το κόμμα με όλα τα ενδεχόμενο ανοιχτά. Ο χρόνος θα δείξει ποιος τελικά θα κερδίσει. Το βέβαιο είναι πώς ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε…
 

 

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τραμπ: Το σχέδιο με την Ευρώπη για τη Γροιλανδία περιλαμβάνει τον «χρυσό θόλο» και πρόσβαση στον ορυκτό πλούτο

22/01/2026 | 08:00
Featured

Τραμπ: Έχουμε πλαίσιο συμφωνίας για τη Γροιλανδία – Αποσύρονται οι δασμοί της 1ης Φεβρουαρίου

22/01/2026 | 07:00
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Featured

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες και σήμερα

22/01/2026 | 06:00
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Γιορτή σήμερα 22 Ιανουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

22/01/2026 | 00:05
Load More
Επόμενο Άρθρο

Φωτιά σε αποθήκη στο Βοτανικό- Eπιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ: 112 σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία: Η κακοκαιρία ανά 6ωρο, οι 4 ζώνες βροχής και γιατί ενεργοποιήθηκε το Red Alert

    139 shares
    Share 56 Tweet 35
  • Νεκρή γυναίκα από την κακοκαιρία στη Γλυφάδα – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά και εγκλωβίστηκε κάτω από αυτοκίνητο

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • Νέα σφαγή αμάχων στον Νίγηρα: 31 νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • Ποιες περιοχές πλήττει η κακοκαιρία – «Η Αττική θα δεχτεί το νερό 30-60 ημερών σε λίγες ώρες»

    116 shares
    Share 46 Tweet 29
  • ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2026: Ποιοι τα δικαιούνται, πότε πληρώνονται και γιατί φτάνουν έως 8.289 ευρώ

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • Τι είναι το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ: Ποιος αποφασίζει, ποιος πληρώνει – Το «ναι» Νετανιάχου, οι σύμμαχοι και τα πρώτα «όχι»

    109 shares
    Share 44 Tweet 27
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρώτη διορθωτική πληρωμή για ιδιοκτησιακά, monitoring και βοσκοτόπια σε 5 νομούς

    107 shares
    Share 43 Tweet 27
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch