Εφυγε εσπευσμένα από την Θεσσαλονίκη νωρίς σήμερα το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ακύρωσε την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, αφού χθές το βράδυ έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών στο Κιλκίς, για την Συμφωνία των Πρεσπών και το όνομα της Μακεδονίας.
Μάλιστα δεν είναι μόνο οι διαμαρτυρίες και η δήλωση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι «στην προδομένη Μακεδονία είναι ανεπιθύμητος», ενώ πέταξαν τρικάκια με το ίδιο σύνθημα, που χρωμάτισαν την επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέρει το iefimerida.gr.
Ηταν και η ομιλία του σε κλειστό χώρο το βράδυ, όπου η συμμετοχή του κόσμου περιορίστηκε σε μια χούφτα άτομα, ενώ το παρόν δεν έδωσε καν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Θόδωρος Παραστατίδης.
Για την εσπευσμένη αναχώρησή του ο Νίκος Παππάς επικαλέστηκε την ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για την τροπολογία Κουντουρά όπως ονομάστηκε, δηλαδή την ψήφιση της ρύθμισης που επιτρέπει πλέον στους εν ενεργεία βουλευτές να θέσουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο. Μία ρύθμιση που κρίθηκε αναγκαία, αφού η θεωρούμενη ως βεβαία υποψηφιότητα της Ελενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο, θα οδηγούσε την κυβέρνηση στην απώλεια της δεδηλωμένης. Μια ρύθμιση που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως φωτογραφική και γι αυτό ζητήθηκε η ονομαστική ψηφοφορία.
Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά προέβλεπε επίσκεψη στον αρχαιολογική χώρο της Βεργίνας και από το πρωί είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ είχαν τεθεί σε ισχύ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Λίγο μετά τις 9 το πρωί γνωστοποιήθηκε στην προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη ότι τελικά η επίσκεψη αναβάλλεται. Να σημειωθεί πάντως ότι η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι και κανονικά υπήρχε άπλετος χρόνος να γίνει η επίσκεψη…
Αναμένεται πάντως, το βράδυ να μιλήσει στη Βέροια.
Διαψεύδει ο Νίκος Παππάς
Σε δηλώσεις του στο κομματικό ραδιόφωνο Στο Κόκκινο ο Νίκος Παππάς θέλησε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και τις απέδωσε σε μεμονωμένα άτομα, αν και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τον διαψεύδουν.
«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.
Ο Νίκος Παππάς πρόσθεσε: «Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν πολύ καλή, ξεναγηθήκαμε στο λαογραφικό μουσείο. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης, -δηλαδή με ανθρώπους που διαφωνούμε στο θέμα του Μακεδονικού- και συζητήσαμε για το πως οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, μέσω της δράσης Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη. Αυτοί που πουλούσαν “μακεδονικό σανό” στον κόσμο, τον είχαν αφήσει στο “μαύρο” και χωρίς τηλεοπτικό σήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.