: «Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση ενός […] παραδικαστικού κυκλώματος που ελέγχει το Μαξίμου και το οποίο συμπράττει -δυστυχώς- στη σκηνοθεσία ενός κακοστημένου προεκλογικού σίριαλ».

Αυτό δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis μετά τη διαβίβαση στη Βουλή -από τις εισαγγελικές Αρχές, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης- της δικογραφίας για τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

«Δεν τους βγήκε το περσινό πυροτέχνημα, καθώς η παράσταση με τις δέκα κάλπες στη Βουλή δεν έπεισαν κανέναν και μάλιστα τους γύρισε και μπούμερανγκ. Και έτσι τώρα ετοιμάζουν μία νέα εκδοχή με ένα νέο κακοστημένο σίριαλ, που θα έχει ως φαίνεται επεισόδια στην υπηρεσία της προεκλογικής τους εκστρατείας. Το σκεπτικό τους, όμως, το αντιλαμβάνονται πλέον και οι πέτρες. Αφήνουν να αιωρείται μία σκιά για τα πρόσωπα, υποθέσεις των οποίων δεν πήγαν ακόμα στο αρχείο, και παράλληλα αφήνουν σκοπίμως να διαρρεύσει στα φερέφωνα της κυβέρνησης, ότι δήθεν θα βγει κάτι αργότερα, φοβερό και τρομερό και περιμένετε», εξήγησε. Απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης ότι με την τοποθέτησή της η ΝΔ βάλλει κατά την ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε:

«Είναι αυτονόητη η στήριξη από πλευράς ΝΔ στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, εγώ όμως αναφέρομαι σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με κάποια συγκεκριμένα φερέφωνα μιντιακά, τα οποία προαναγγέλλουν, ανακοινώνουν, καταδικάζουν, βγάζουν πορίσματα παίρνοντας λέξεις, φράσεις συγκεκριμένες και κάνοντας πρωτοσέλιδα, ένα καλοστημένο σύστημα λάσπης πάνω στο οποίο προσπαθούν να στήσουν την προεκλογική τους καμπάνια».