Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν, διεμήνυσε χτες στον ‘Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».


Απεικονίζοντας τον ισχυρό άνδρα του Βερολίνου να κουνάει το δάκτυλο με απειλητική διάθεση, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας σχολιάζει στο επίμαχο άρθρο της πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατσάδιασε χτες τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντάς του πως η κυβέρνηση των Αθηνών πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

«Το προσφυγικό και η ευρωκρίση τέθηκαν χτες επί τάπητος στο Νταβός με τους συνέδρους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν o Σόιμπλε και ο Τσίπρας με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να είναι σαφής απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Είναι η εφαρμογή ανόητε», του είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην εφαρμογή της συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, παραφράζοντας το σλόγκαν του Μπιλ Κλίντον , το 1992, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Είναι η οικονομία ανόητε».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα. Ο Σόιμπλε προειδοποίησε τον Τσίπρα πως θα πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό και όχι να παίζει και πάλι πόκερ, προσθέτει η εφημερίδα «Βild».