«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ.

Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν η ΧΑ ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω «παρών»
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η Χρυσή Αυγή στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα υπερψηφίζοντάς τη, ο ίδιος, όπως και πάρει και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσουν «παρών».

«Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή πει «ναι». Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου. Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω «παρών» και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.