Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσκόπηση: Η κόπωση του ΣΥΡΙΖΑ και ψαλίδα που ανοίγει

Newsroom από Newsroom
04/10/2016 08:03
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η δημοσκοπική κατακρύλα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μια μετά την άλλη οι έρευνες της κοινής γνώμης δείχνουν να διευρύνεται η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και να φθάνει σε επίπεδα που ποτέ στις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν καταγραφεί σε διάστημα μόλις ενός χρόνου από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Η δημοσκόπηση της Public Issue που είδε την περασμένη Κυριακή το φως της δημοσιότητας από τις στήλες της «Αυγής», του δημοσιογραφικού οργάνου του μεγαλύτερου κόμματος, καταγράφοντας χαώδη διαφορά ανάμεσα σε όσους προτιμούν κυβέρνηση της ΝΔ (42%) και εκείνους που επιλέγουν την τωρινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, φαίνεται πως υπήρξε μόνον η αρχή της χωρίς προηγούμενο κατάρρευσης για την απήχηση των κυβερνητικών κομμάτων αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η άμυνα της αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που επεχείρησε να ορθώσει το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται, μέσω non paper, αποδείχθηκε «χάρτινη», καθώς μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που δημοσιοποίησε το βράδυ της Δευτέρας η τηλεόραση του ΣΚΑΙ έδειξε να ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και να φθάνει στις 12,5 μονάδες από 10 που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η διεύρυνση της διαφοράς, ωστόσο, δεν είναι το μόνο εύρημα που δείχνει την τεράστια και κατά τα φαινόμενα μη αναστρέψιμη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση. Κι αυτό διότι η έρευνα κατέγραψε, ανάμεσα στα άλλα, ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η έρευνα του ΠΑΜΑΚ κατέγραψε τη δύναμη της ΝΔ στο 28,5%, αυξημένη κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και του ΣΥΡΙΖΑ στο 16%, από 17,5% στην προηγούμενη. Στην τρίτη θέση με 7,5% παραμένει η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν με 5,5% το ΚΚΕ και 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συμπληρώνουν την πεντάδα των κομμάτων που περνούν το όριο του 3%.

Διαβάστε εδώ: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 6,5%

Στο 2% βρήκε η ίδια έρευνα τέσσερα κόμματα: τους ΑΝΕΛ, την Ένωση Κεντρώων, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη νεοσύστατη Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι και η ΛΑΕ, ενώ στο 6,5% φθάνουν ότι δηλώνουν προτίμηση σε άλλο κόμμα. Με δεδομένο, πάντως, ότι είναι υψηλό το ποσοστό όσων εμφανίζονται αναποφάσιστοι, αφού το 20,5% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ», δεν μπορεί να προδικαστεί πόσα και ποια κόμματα θα συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή.

Αντιθέτως, εκείνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η εδραιωμένη πεποίθηση της πλειονότητας της κοινής γνώμης για τον νικητή των επόμενων εκλογών. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%).

Αποδοκιμασία και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το εύρημα ότι μόνον το 5,5% όσων πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσε ικανοποίηση από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, όταν το συντριπτικό 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι και 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι. Στη διαμόρφωση αυτής της αλγεινής για την κυβέρνηση εικόνας σημαντική είναι η συμβολή όσων επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, καθώς στις τάξεις των δυσαρεστημένων περιλαμβάνεται το 73,5% εξ αυτών έναντι μόνον του, 14,5% που εκφράζει ικανοποίηση.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα, οι απαντήσεις είναι εξίσου αποκαρδιωτικές για τους «ενοίκους» του Μεγάρου Μαξίμου, αφού επτά στους δέκα διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν). Από τους υπολοίπους, ποσοστό 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Στην ίδια ερώτηση συνολικά 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν απόλυτα (30,5%) ή μάλλον διαφωνούν (10%), ενώ 18% ούτε συμφωνούν ούτε διαφωνούν, 26,5% μάλλον συμφωνούν, 13,5% συμφωνούν απόλυτα και 1,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική, οι πολίτες αποδοκιμάζουν τα αποτελέσματά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτηση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ποσοστό 64,5% δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ μόλις το 18% έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση επεχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο και το υπόλοιπο 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

«Ενέσεις ηθικού» από το Μέγαρο Μαξίμου

Ενόψει, πάντως, της συγκεκριμένης δημοσκόπησης και υπό τις ισχυρές εντυπώσεις που προκάλεσε η έρευνα της Public Issue που φιλοξένησε την Κυριακή η «Αυγή» το πρωθυπουργικό γραφείο έδωσε στη δημοσιότητα ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Σχετικά με τις Δημοσκοπήσεις», επιχειρώντας να ανακτήσει ένα μέρος από το καταρρακωμένο ηθικό των κυβερνητικών στελεχών. Σε αυτό παρατίθετο στοιχεία από προηγούμενες έρευνες που δεν επιβεβαιώθηκαν στην κάλπη και αναφερόταν αναλυτικά τα εξής:

Α. Στις τελευταίες εκλογές, στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με άνετη διαφορά 7,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγαν οι σχετικές δημοσκοπήσεις και, μάλιστα, αυτές της τελευταίας στιγμής, οι οποίες κρίνονται ως προς την εγκυρότητά τους με βάση το τελικό αποτέλεσμα:
• 11 Σεπτεμβρίου 2015:Δημοσκόπηση GPO (Θεοδωρικάκος/ MEGA). Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,2%. Σφάλμα: 7,3%
(Ο σημερινός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, το βράδυ των εκλογών, εξηγούσε στο MEGA ότι «ο κόσμος, για άλλη μια φορά, αποφάσισε τι θα ψηφίσει μπροστά στην κάλπη»).
•15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS. Εκτίμηση: Ισοψηφία. Σφάλμα: 7,5%
•15 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS. Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%. Σφάλμα: 8%
•16 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (Μαρατζίδης/ ΣΚΑΙ). Εκτίμηση: Προβάδισμα ΝΔ κατά 0,5%. Σφάλμα: 8%.
•18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση RASS. Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%. Σφάλμα 6,7%
•18 Σεπτεμβρίου 2015: Δημοσκόπηση MARC. Εκτίμηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8%. Σφάλμα 6,7%

Β. Σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις δημοσκοπήσεων στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, (νίκη του «OXI» με διαφορά 22.6 ποσοστιαίες μονάδες) οι προβλέψεις ήταν οι εξής:
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση MRB: Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%. Σφάλμα 23%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση GPO: Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,4%. Σφάλμα 23%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (protothema.gr): Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 0,6%. Σφάλμα 23,2%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση Public Issue: Εκτίμηση: Προβάδισμα του «OXI» κατά 0,5%. Σφάλμα 22,1%.
•1-3 Ιουλίου 2015, δημοσκόπηση ALCO (Έθνος): Εκτίμηση: Προβάδισμα του «ΝΑΙ» κατά 1,3%. Σφάλμα 23,9%.

Γ. Τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Πολύ περισσότερο, όταν οι δημοσκοπήσεις, έγκυρες ή μη, με επιστημονικό ή λιγότερο επιστημονικό τρόπο διαμόρφωσης ερωτημάτων και επεξεργασίας δεδομένων, χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα, στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος».

Κατά πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο επικρατούσε απόλυτο «μούδιασμα» ήδη από το Σάββατο το βράδυ, που έγινε γνωστό το περιεχόμενο της έρευνας στην Αυγή, αποφάσισε να αντιδράσει κατ΄ αυτόν τον τρόπο, το απόγευμα της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πλήρης αποσυσπείρωση των κυβερνητικών δυνάμεων που φαίνεται να έχει προκληθεί και να καταγράφεται ήδη σε κυλιόμενες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ετικέτες: δημοσκόπησηκόμματαΝέα ΔημοκρατίαπολιτικάΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Μητσοτάκης επιτείνει το αδιέξοδο»

14/12/2025 | 19:00
Featured

Δημοσκόπηση Real Polls: Η ΝΔ προηγείται με 28,5% – Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με διαφορά 16 μονάδες

11/12/2025 | 16:27
Featured

Δημοσκόπηση Marc: Στο 31% η ΝΔ στην εκτίμηση – Τι λένε οι πολίτες για ενεργειακές συμφωνίες και Τσίπρα – Σαμαρά

30/11/2025 | 15:31
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Παραμένει διψήφια η διαφορά Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ, τι λένε οι πολίτες για το «κόμμα Τσίπρα»

28/11/2025 | 08:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Εφημερίδες: Πρωτοσέλιδα 4/10


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Προσωπική διαφορά: 671.000 συντάξεις με «κόφτη» 50% – καταγγελία ΕΝΔΙΣΥ για κοροϊδία και χαμένες αυξήσεις 5.828€

    247 shares
    Share 99 Tweet 62
  • ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «Δεν υπάρχει μέτωπο που να αναπνέει»: Η παραδοχή Σίρσκι για 300 επιθέσεις την ημέρα φέρνει χάος 

    174 shares
    Share 70 Tweet 44
  • ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 2025: 120 σημεία σε όλη τη χώρα, καμία λύση ακόμη – τι λέει η κυβέρνηση και γιατί η οργή δεν εκτονώνεται

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο

    113 shares
    Share 45 Tweet 28
  • ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 2026: Από 19/12, +2,4% αυξήσεις και «κούρεμα» 50% στην προσωπική διαφορά – Ποιοι βλέπουν έως 1.400€ τον χρόνο

    94 shares
    Share 38 Tweet 24
  • ΑΓΡΟΤΕΣ- ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ 2025 και «κίτρινα» χωράφια: 8ήμερες ενστάσεις, διορθώσεις έως 24/12 και κίνδυνος απώλειας 2.500€

    85 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Πανελλαδική απεργία 16/12: Μετρό, Ηλεκτρικός, λεωφορεία και τραμ στο επίκεντρο – Ποιοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

    82 shares
    Share 33 Tweet 21
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch