Ανάμεσα σε αυτές τις δύο εσωτερικές τάσεις βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ ο οποίος έχει σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους αλλά δεν είναι και οπαδός της ακραίας πόλωσης.

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει το έδαφος για τις επερχόμενες πολιτικές του νίκες στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές και βεβαίως στις βουλευτικές του Οκτωβρίου 2019 στο εσωτερικό της ΝΔ  διαμορφώνονται δύο τάσεις ως προς την αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την μια οι σκληροπυρηνικοί με Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη οι οποίοι πιέζουν η ΝΔ να πολώσει το πολιτικό κλίμα ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ώστε να κορυφωθεί η συσπείρωση του κόμματος και να δημιουργηθεί ένα ρεύμα υπέρ της ΝΔ και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση θα είναι δημοψήφισμα για την ΝΔ και τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα Σαμαρά και Γεωργιάδη συνεπικουρούμενοι και από την Ασημακοπούλου τάσσονται υπέρ της σκληρής επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Τάσσονται υπέρ της ανάδειξης των κακώς κειμένων, των λαθών και των αστοχιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προβολής των συνεπειών στην καταστροφική πολιτική που ακολούθησε ο Τσίπρας αρχικώς οδηγώντας την χώρα στο τρίτο μνημόνιο.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ομάδα των Ντόρα Μπακογιάννη, Δένδια και Μειμαράκη οι οποίοι είναι οπαδοί της άποψης ότι η πολιτική όξυνση δεν θα βοηθήσει την ΝΔ, ίσως να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ που όντως εμφανίζει χαμηλά ποσοστά….συσπείρωσης με βάση τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η Μπακογιάννη πρόσφατα δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα μπορούσε να είχε οικουμενική κυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική.

Ο Μειμαράκης δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήταν θετική εξέλιξη για την Ελλάδα ο Τσίπρας να πάρει το Nobel ειρήνης στέλνοντας ένα συναινετικό μήνυμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Δένδιας ο οποίος εμφανίζεται ως εκφραστής του κέντρου.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο εσωτερικές τάσεις βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ ο οποίος έχει σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους αλλά δεν είναι και οπαδός της ακραίας πόλωσης.

Δικαίωση Σαμαρά

Φυσικά η τάση Σαμαρά έχει την πλειοψηφία των αποδεκτών η οποία επηρεάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την επιλέξει για το μέλλον προς τις εκλογές αφού η κοινή γνώμη θέλει πόλωση με τον Σύριζα και εκλογές εδώ και τώρα αφου θεωρούν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διαχειρίστηκε καλύτερα τα μνημόνια και ο Αλέξη Τσίπρας είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό.

Ενώ δικαιώνει η κοινή γνώμη τον Αντώνη Σαμαρά για τον αντιπολιτευτικό του χαρακτήρα με την φράση θα τους πάω μέχρι τέλους…..

Ο Αντώνης Σαμαράς στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι υπερ της ενότητας της ΝΔ με κοινό μέτωπο την συντριβή του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα