Αλέξης Τσίπρας | πρόωρες εκλογές | Συμφωνία των Πρεσπών: Την πρόθεσή του να προσφύγει «εν ευθέτω χρόνω, αλλά με συντεταγμένο τρόπο στις κάλπες», εάν απωλέσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής (σ.σ. την απόλυτη πλειοψηφία των 151 βουλευτών) εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open και τη δημοσιογράφο, Έλλη Στάη, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το Newsbomb.gr στις 07/01/2019.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως ο Πάνος Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, «παίζοντας το παιχνίδι των αντιπάλων», ενώ υποστήριξε πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ψηφιστεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «θα εξευτελιστούμε διεθνώς».

Κατά τα λοιπά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ήρεμος ως προς τις επερχόμενες εξελίξεις και υποστήριξε πως επιτελεί «πατριωτικό καθήκον» σε ό,τι αφορά την κύρωση της προωθούμενης συμφωνίας με τα Σκόπια. Προσδιόρισε δε την έλευσή της στη Βουλή προς κύρωση μέσα στον Ιανούαριο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των προβλεπομένων συνταγματικών διαδικασιών στη γείτονα χώρα.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ψηφοθηρία του αισχίστου είδους» και τον προκάλεσε για ακόμη μία φορά να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ..

Αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» και τόνισε πως «υπάρχουν καθυστερήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη, είναι γεγονός, αλλά ειδικά στο θέμα αυτό θα πρέπει να σταθούμε υπεράνω και να μην καλλιεργούμε ένα κλίμα καχυποψίας εναντίον των δικαστών. Είναι πλήγμα στη Δημοκρατία το κλίμα καχυποψίας στη Δικαιοσύνη».