Μπορεί για οποιονδήποτε άλλο βουλευτή κάτι τέτοιο να φαντάζει αυτονόητο, ωστόσο για τον πρώην πρωθυπουργό ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί είδηση καθώς εδώ και μια δεκαετία είχε επιλέξει να παραμένει σιωπηλός, τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Έτοιμος να πάρει το λόγο λίαν συντόμως και στην αίθουσα της Ολομέλειας εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής .

Μια πρώτη μεταστροφή αυτής της τακτικής έγινε μόλις το περασμένο καλοκαίρι όταν ο πάλαι ποτέ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έσπασε» τη σιωπή του προβαίνοντας σε δημόσια δήλωση κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του.

Η πλέον πρόσφατη παρέμβασή του ήταν παραμονή της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ενώ αναμένεται να ξαναμιλήσει στις 6 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα διοργάνωσης του συνεδρίου με τίτλο «Ο κόσμος που αλλάζει», που διοργανώνεται στο Λονδίνο με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοδότησης (International Centre for Shipping, Trade and Finance (Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας Εμπορίου και Χρηματοδότησης).

Τώρα, άνθρωποι που επισκέπτονται συχνά τον κ. Καραμανλή στην πλατεία Μαβίλη, εκεί που βρίσκεται το γραφείο του, υποστηρίζουν ότι προλειαίνει το έδαφος προκειμένου να παρέμβει και στη Βουλή, υπερασπίζοντας φυσικά μεταξύ άλλων και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του από τον Μάρτιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2009.