Φίλης: Την άποψη ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νίκος Φίλης, ενόψει και του νέου συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου. Δεν ήταν ακραίοι όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, έχουν φόβους και φοβίες, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλους τους πολίτες διευκρίνισε πάντως.

Έκανε δε λόγο για «κατηχητικό» και επίκληση του στρατού στο συλλαλητήριο. «Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι «το να πάνε στο συλλαλητήριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έξω από τις πολιτικές μας απόψεις».

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στον απόηχο της διαφοροποίησης Καμμένου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επίσης υπενθύμισε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «διπλωματική τραγωδία. «Είχε άλλη γραμμή από τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τη γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επίσημη θέση της κυβέρνηση είναι η συνθέτη ονομασία, πάγια θέση την τελευταία 25ετία, η κυβέρνηση έχει μια γραμμή, δεν έχει δύο» επέμεινε πάντως ο πρώην υπουργός. Ο κ. Καμμένος, πρόσθεσε, έχει διαφορά άποψη θα την κουβεντιάσουμε στη Βουλή όταν έρθει η ώρα και θα τοποθετηθεί κι ο ίδιος.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας «είναι σαφές ότι αποκλίνει, (σε περίπτωση συμφωνίας) η Βουλή θα ψηφίσει, η χώρα έχει Σύνταγμα, εκεί θα τοποθετηθούν τα κόμματα».

[irp posts=»171581″ name=»Κατρούγκαλος: Αποκαλεί ακραίους και εθνικιστές όσους διαφωνούν με τον όρο Μακεδονία»]

Καταλόγισε στη ΝΔ μικροπολιτικό παιχνίδι όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, και αντέτεινε ότι «μυστική διπλωματία είναι όταν δυο χώρες συνωμοτούν εις βάρος μιας τρίτης, άλλο μυστική άλλο θεσμική διπλωματία, δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. «Υπάρχουν δίαυλοι ενημέρωσης που δεν είναι δημόσιοι» είπε.

«Δεν βλέπω ρήγμα στο εσωτερικό της Εκκλησίας, αλλά λανθασμένα μπαίνει σε ζητήματα πολιτικής, δικαίωμά της, αλλά εφόσον μπαίνει στα χωράφια της πολιτικής θα δεχθεί τον αντίλογο και θα κριθεί ‘’θα τα ακούσεις’’» σχολίασε μάλιστα ο κ. Φίλης. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν θύλακες Χρυσαυγίτικοι στην Εκκλησία όπως ο Καλαβρύτων που έλεγε τη ΧΑ «γλυκιά ελπίδα», αναφέρει το skai.gr.