Ερωτήματα εγείρουν οι δύο διορισμοί στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Κάμμενου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Larissanet.gr, η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, διόρισε τόσο την κόρη της όσο και της γραμματέα της στο ΥΠΕΘΑ και δημοσιεύει τα ΦΕΚ με τις σχετικές αποφάσεις.

 

Η απάντηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

«Σε σχέση με ζητήματα αξιοκρατίας που έθεσαν και σήμερα κάποιοι σχολιαστές -καλόπιστοι και μη- θέλω να τους υπενθυμίσω πως τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα της κόρης μου, όπως και του καθενός μας, είναι δεδομένα. Δεν καθορίζονται από την καταγωγή ή την κομματική τοποθέτηση. Τα προσόντα αυτά ή τα έχουμε ή δεν τα έχουμε αποκτήσει μέσα από την πορεία του καθενός μας στη ζωή.

Προφανώς από αυτόν τον απλό κανόνα αξιοκρατίας κανένας δεν μπορεί να εξαιρέσει μια δικηγόρο με πολλές ξένες γλώσσες και μεταπτυχιακά, απλώς επειδή είναι κόρη μου. Κόρη πολιτικού προσώπου.

Αντίθετα δεν βλέπω καμία αξιοκρατία σε περιπτώσεις Υφυπουργών που διόρισαν στα ίδια τους τα υπουργεία διευθυντές με μόνο προσόν το απολυτήριο λυκείου! Εκείνοι λοιπόν που σήμερα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, οφείλουν να εξηγήσουν δημόσια πως εννοούν την λέξη αξιοκρατία.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι η κόρη του πήγε στο γραφείο του κ. Καμμένου σε αντικατάσταση άλλων συνεργατών, οι οποίοι κρίθηκαν από τον κ. Καμμένο και απομακρύνθηκαν επειδή δεν διέθεταν προσόντα και ικανότητες. Η θέση της κόρης μου είναι υπηρεσιακή, όχι πολιτική και κυρίως προσωρινή. Παράλληλα έχει προβεί σε αναστολή της επαγγελματικής δραστηριότητας, που σημαίνει ότι για όσο διάστημα παραμείνει απασχολούμενη στο γραφείο του κ. Καμμένου δεν θα μπορεί να ασκεί επαγγελματικά την δικηγορία».