Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης του ελληνικού λαού έστειλε από τον Γοργοπόταμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε την σημασία της συγκεκριμένης πράξης, η οποία σηματοδότησε την ενωμένη απάντηση του ελληνικού λαού στην γερμανική κατοχή.
«Ο Γοργοπόταμος δεν εντάσσεται στα σύμβολα που γίνονται εθνικά κειμήλια. Οι φλόγες από τα εκρηκτικά των Άγγλων και τα όπλα του Ζέρβα και Βελουχιώτη δεν έσβησαν με το τέλος του σαμποτάζ έγιναν αστέρια που κρατούν και σήμερα τη λάμψη τους και δείχνουν το δρόμο της ενότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Εδώ πολέμησαν ενωμένοι Έλληνες, Βρετανοί Νεοζηλανδοί, ο ΕΔΕΣ και ο ΕΛΑΣ, οι οπαδοί της αστικής δημοκρατίας και μαζί οι ορκισμένοι κομμουνιστές, όλοι πολέμησαν για τον υπέρτατο σκοπό την πάταξη του ναζισμού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά και στη δράση του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Κρήτη, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην αποφυγή του εμφυλίου πολέμου στο νησί.
https://youtu.be/VpsiXR1LBZY
«Η παγίδα του εμφυλίου, ο ξένος παράγοντας και ο διχασμός στέρησαν την ομαλότητα. Έπρεπε να φτάσουμε στο 1974 για να νομιμοποιηθεί το ΚΚΕ, στο 1982 για να αναγνωριστεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου και στο 1989 για να τελειώσει ο διχασμός του εμφυλίου» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα του Γοργοποτάμου στην σημερινή συγκυρία. «Αποτελεί μεγάλο λάθος που σήμερα κάποιοι ποντάρουν στο διχασμό. Η μάχη του Γοργοποτάμου έχει ένα συμπέρασμα.
Ενωμένοι κοιτάμε μπροστά. Αυτή την παρακαταθήκη προσβάλουν όσοι λένε ψέματα και κραυγάζουν «αυτοί η εμείς». Οφείλουμε να βάλουμε τέλος στον κατήφορο. Είναι Κοινοί οι εχθροί: Η ανικανότητα, η δημαγωγία και ο κυνισμός. Χρειάζεται όλες οι δυνάμεις της προόδου να ενωθούν σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Κρατούμε τον αγώνα τους ως παρακαταθήκη. Για να θυμηθούμε λόγια Κωστή Παλαμά: Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι οι νεκροί» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Lykavitos.gr