Σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι στην Κυβέρνηση: «άνοιξαν μια φάμπρικα με την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο καθώς όποιος διερευνά ένα σκάνδαλο θα μπορεί να κατηγορείται».

«Είναι μια αστεία υπόθεση», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τις Εκλογές της 7ης Ιουλίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ακόμα, ισχυρίστηκε ότι η Νέα Δημοκρατία πάει με μια δήθεν υπόθεση σκευωρίας να καλύψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για «κυβερνητικό ρεβανσισμό, παράλληλα με δειλία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Όσον αφορά στην ουσία της υπόθεσης είπε ότι τον πρώην υπουργό τον κατηγορούν δικαστές που ελέγχονται πειθαρχικά και παράλληλα επετέθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απουσία του από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής λέγοντας ότι «μπήκε σαν τον κλέφτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να ψηφίσει».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η «Ελλάδα θα έπρεπε εδώ και τρεις μήνες να πιέσει την Ευρώπη για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Έπρεπε η Κυβέρνηση να πιέσει. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση και διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική κατευνασμού «που σύμφωνα με τη δική του εμπειρία δεν θα οδηγήσει πουθενά».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κατάσταση σήμερα είναι μπάχαλο» στο προσφυγικό και πως «παραδώσαμε στην κυβέρνηση μία Μόρια με 5.600 πρόσφυγες και την 1η Οκτωβρίου καταμετρήθηκαν 12.280 πρόσφυγες στον καταυλισμό. Τώρα συνειδητοποιούν το μεταναστευτικό πρόβλημα».

«Περασε απο την πλάτη μας η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών απο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι εύκολο όταν είσαι αντιπολίτευση να κάνεις κριτική. Οταν αναλαμβάνεις την ευθύνη, κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος», είπε πρώην πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση αν ο ίδιος θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε πως θα το κάνει καθώς τώρα επιβεβαιώνονται όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου.

«Τότε η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι έχουμε τέταρτο μνημόνιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά τα εσωκομματικά ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει ένα δεύτερο μεγάλο κύκλο και πάει στο συνέδριο για να ανοίξει ακόμα έναν με την αποτίμηση της κυβερνητικής εμπειρίας.

Στην ερώτηση αν θα αλλάξει όνομα το κόμμα είπε ότι θα συζητηθεί και αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο η δική του άποψη είναι ότι το «μπράντ» ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρό.