Δευτέρα, 18 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καμμένος: Σε φυλακές υψίστης ασφαλείας κρατούνται οι Έλληνες στρατιωτικοί

Newsroom από Newsroom
06/03/2018 11:31
σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
109
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Καμμένος: Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ήρθε το πρωί της Τρίτης η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Με τη δήλωσή του ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «πέρασαν μέσα σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε το «παραμεθόριο επεισόδιο» στο γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών» και εξήγησε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «ακολουθούσαν στίγματα διακινητών».

Ειδική σημασία έχει η επισήμανση του Πάνου Καμμένου ότι «τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού».

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για εμπλοκή στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού. Όπως εξήγησε, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών ζήτησαν να παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης στο προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη μέχρι να οριστεί η δίκη τους. Ωστόσο, ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα και διέταξε να συνεχιστεί η κράτηση των δύο Ελλήνων και μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας!

Από την ανάλυση των δηλώσεων του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά αποδίδει την εμπλοκή στους χειρισμούς των δικαστικών αρχών στην Αδριανούπολη και όχι σε παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, επιδιώκοντας να κρατήσει το θέμα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, τα ερωτήματα που υπάρχουν πληθαίνουν από το γεγονός ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την παραμονή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο κτίριο του προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Η πρόταση αυτή που έγινε μέσω των Τούρκων δικηγόρων που έχουν προσληφθεί για την υπεράσπιση των δύο στρατιωτικών στόχευε στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων με παράλληλη διαβεβαίωση ότι οι συλληφθέντες θα παρέμεναν στην Τουρκία -σε έναν ιδιότυπο περιορισμό στο κτίριο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής-μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης τους.

Το «όχι» των τουρκικών δικαστικών αρχών και η διαταγή να κρατηθούν οι δύο στρατιωτικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έρχεται να διαλύσει τις όποιες ελπίδες για ταχεία διευθέτηση του «παραμεθόριου επεισοδίου» όπως αποκάλεσε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καμμένος.

Το ζήτημα είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ενημέρωσε ότι θα το θέσει αναλυτικά προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας, όπως είπε ότι θα κάνει και προς την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ αμέσως μετά.

[irp posts=”177308″ name=”Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των στρατιωτικών”]

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το protothema.gr.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=CASIkeWk9mc

Διαβάστε τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες:

«Μετά από επικοινωνία μου με την κυρία Μογκερίνι, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προ ημερησίας διάταξης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία.

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, που συνήθως λυνόταν διά της διαπραγματεύσεως μεταξύ των δύο διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν.

Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Μετά το πέρας της συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΚαμμένοςΠάνος ΚαμμένοςΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑτελευταία νέα σήμερα

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Κλειδώνει η κυβερνητική ομάδα για την συνάντηση στην Άγκυρα

07/02/2026 | 21:31
Featured

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ «Ελλάδα-Κατάρ» – Το πολιτικό μήνυμα που αναταράσσει το σκηνικό

30/01/2026 | 13:27
Featured

Ελλάδα – Τουρκία: Ξανανοίγει το ρήγμα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειo

10/12/2025 | 12:54
Featured

«Φιντάν για Αιγαίο: “Δεν δέχομαι 12 μίλια, δεν δέχεστε 6” — Διάλογος ή κλιμάκωση; Τι γράφουν διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ»

19/10/2025 | 13:30
Load More
Επόμενο Άρθρο

Α21 ΟΓΑ- ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού-Τελευταίες ειδήσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Καιρός: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση μέχρι Παρασκευή

    96 shares
    Share 38 Tweet 24
  • Πολιτικός Σεισμός: Τσίπρας, Καρυστιανού και Σαμαράς και το νεο πολιτικό σκηνικό! Τι λένε οι αναλυτές 

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Μοναστήρια στην Αττική: Διευθύνσεις και τηλέφωνα

    344 shares
    Share 138 Tweet 86
  • Διορθωτική και βελτιωμένη πρόταση έστειλε η Τεχεράνη μέσω Πακιστάν στον Τραμπ

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μαρτυρίες πιστών για το μήλο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

    151 shares
    Share 60 Tweet 38
  • ΟΣΔΕ 2026: Τέλος στις «κλειστές πόρτες» των ΚΥΔ – Η ΑΑΔΕ αλλάζει τα πάντα σε επιδοτήσεις, ελέγχους και αγροτικές δηλώσεις

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Reuters για ΔΕΗ: Καλύφθηκε άμεσα η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ – Αναμένονται προσφορές πάνω από 15 δισ. ευρώ

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch