Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καταιγιστικές εξελίξεις: Παραιτείται ο Αλέξης Τσίπρας!

Τι συνέβη

Newsroom από Newsroom
29/06/2023 13:01
Ενημερώθηκε: 29/06/2023 15:37:10
σε HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
243
SHARES
516
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΡΙΖΑ: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου που συνεδρίασε νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η αρχική ατζέντα της συνεδρίασης του πρώτου κομματικού όργανου που συνεκλήθη μετά την δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα σε εθνικές εκλογές, ήταν ο καθορισμός των ημερομηνιών για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή συνεδρίου με «σαρωτικές αλλαγές» όπως είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών του Ιουνίου.

Με την ανακοίνωση, όμως, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο όλα τα δεδομένα ανετράπησαν ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσιπρας επέλεξε για την δρομολόγηση των εσωκομματικών αλλαγών να απέχει – για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- από την Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία μετέχει ως παρατηρητής.

Τα στρατόπεδα

Για την «προεδρική» πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία συνιστά πλειοψηφία εντός της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο απολογισμός και η αυτοκριτική που επιβάλλονται από το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να τρέξουν παράλληλα και σε μεγάλο βαθμό γρήγορα, μαζί με τις «σαρωτικές αλλαγές» που προετοιμάζει ο κ. Τσίπρας, ώστε το κόμμα να μην βυθιστεί σε μια «ατέρμονη εσωστρέφεια». Στην κατεύθυνση αυτή, οι «προεδρικοί» προκρίνουν οι εσωκομματικές διαδικασίες να εξελιχθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή διαρκές συνέδριο (στην περίπτωση αυτή με παραμονή των ίδιων συνέδρων), όπως και η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση, ώστε το κόμμα να επανέλθει με αξιώσεις στις αντιπολιτευτικές επάλξεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στον αντίποδα, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιθυμεί να τοποθετηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες η αριστερόστροφη τάση «Ομπρέλα», εκτιμώντας ότι θα πρέπει να εξελιχθεί ένας εσωκομματικός διάλογος από μηδενική βάση και με τόλμη και «στρατηγικό βάθος». Για τις ανάγκες του συνεδρίου, σε καμία περίπτωση «πρόχειρο» όπως τονίζουν, θα πρέπει να εκλεγούν νέοι σύνεδροι, ενώ ζητούμενο αποτελεί αν η μειοψηφία του κόμματος θα υποστηρίξει μια εναλλακτική υποψηφιότητα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ενδεχόμενο πιο πιθανό παρά ποτέ για τα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ. Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για την «Ομπρέλα» είναι να μην μείνουν αδυναμίες και αστοχίες «κάτω από το χαλί», αλλά ο προσυνεδριακός διάλογος να γίνει συντεταγμένα, καθώς και να οριστούν άμεσα οι αναγκαίες Επιτροπές Συνεδρίου και Θέσεων, στέλνοντας μήνυμα ειλικρινούς ενδοσκόπησης.

Οι «τροχιοδεικτικές» δηλώσεις Βίτσα, Παπαδημούλη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην Γραμματέα και Υπουργού, Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διαρχίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βίτσας τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερωτηθείς εάν φεύγει ο αρχηγός όταν χάνει, δήλωσε: «Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έχω πει και δεν φεύγω από αυτή μου την άποψη, πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δώσει πάρα πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ με το βλακώδες επιχείρημα ότι είναι συνιδρυτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα που έμπαινε δεν έμπαινε στη Βουλή, υπό την ηγεσία του έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε και κυβέρνηση». Την ίδια ώρα, όμως, «έχουμε μια σειρά από εκλογικές ήττες ή από αποτυχημένες, θα’ λεγε κανένας, οργανωτικές δραστηριότητες, όσο και αν προσπαθήσαμε, δηλαδή οι δυνάμεις μας στα συνδικάτα και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μικρές, που θα πρέπει και αυτά να τα προσμετρήσει καταρχήν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας» υποστήριξε ο πρώην υπουργός λέγοντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «ο ίδιος θα πρέπει να πάρει τολμηρές αποφάσεις είτε αποφασίσει ότι θα μείνει είτε αποφασίσει ότι θα παίξει κάποιο άλλο ρόλο. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μείνει πρόεδρος, μπορεί να παίξει και κάποιον άλλο ρόλο».

Στο πλαίσιο αυτό, «ρόλος, για παράδειγμα, είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είναι ένας πολύ σπουδαίος ρόλος, εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή. Αλλά μην προδικάζουμε τα πράγματα πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Εγώ λέω από τώρα ότι προσωπικά θα είμαι αντίθετος, βεβαίως αν δεν περάσει η δική μου άποψη θα σκύψω το κεφάλι μπροστά στην άποψη του κόμματος, αλλά θα είμαι αντίθετος να γίνει ένα συνέδριο αύριο, μεθαύριο. Και να γίνουν οι εκλογές για τον Πρόεδρο έξω από τις λογικές του καταστατικού», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης  απηύθυνε δημόσια έκκληση να συγκληθούν άμεσα τα κομματικά όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «με έναν τρόπο έθεσε θέμα ηγεσίας μετά την ήττα».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης επανέφερε την πρότασή του για πλαισίωση του Αλέξη Τσίπρα από νέα στελέχη την οποία είχε κάνει μετά από την πρώτη εκλογική ήττα του κόμματος, στις κάλπες της 25ης Μαΐου. Όπως είναι γνωστό, εκείνη η πράταση, παρότι τελικά υιοθετήθηκε από τον κ. Τσίπρα, είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις – όπως της Ρένας Δούρου, που την είχε χαρακτηρίσει «αηδιαστική».

Ετικέτες: Αλέξης ΤσίπραςΕκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα έπρεπε να λάβει μέρος η εθνική ομάδα μας στον φιλικό αγώνα μπάσκετ με το Ισραήλ

11/08/2025 | 11:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχέδια Νετανιάχου για πλήρη κατάληψη της Γάζας δεν έχουν προηγούμενο

05/08/2025 | 17:00
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολέγια σε ΑΕΙ

03/08/2025 | 19:00
Featured

Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,7% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 14% και τρίτη η Πλεύση με 13,1%

26/07/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

«Κόντρα» με φόντο το πρότυπο της οικογένειας ανάμεσα στον Νίκο Μουτσινά και τον Παύλο Σαράκη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    976 shares
    Share 390 Tweet 244
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    335 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη Λούτσα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα

    285 shares
    Share 114 Tweet 71
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι – «Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει συνάντηση κορυφής» ανακοίνωσε η Άγκυρα

    245 shares
    Share 98 Tweet 61
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    223 shares
    Share 89 Tweet 56
  • ΜΠΑΤΑΡΛΗΣ ΝΕΑ: 65.000€ τον μήνα – Οι διάλογοι, τα ακίνητα και η έρευνα που «έκαψαν» τον πρώην αστυνομικό Βαγγέλη Μπαταρλή

    223 shares
    Share 89 Tweet 56
  • Πύρινο μέτωπο στη Χίο: Ραγίζει καρδιές η φωτογραφία από τους εξαντλημένους πυροσβέστες

    181 shares
    Share 72 Tweet 45
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch