Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

«Κυριάκο μου, ευχαριστώ θερμά»- Με το αεροπλάνο που δώρισε η κυβέρνηση αναχώρησε ο Αναστασιάδης

TechTeam από TechTeam
02/09/2022 14:44
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
105
SHARES
224
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

 

Το δικό της κυβερνητικό αεροσκάφος έχει από σήμερα στη διάθεσή της η Κύπρος μετά και την επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, και τη δωρεά του από την Ελληνική Κυβέρνηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε σε θέση να προβούμε σε αυτή την κίνηση αλληλεγγύης προς την Κύπρο. H Κύπρος στάθηκε πάντα δίπλα στο πλευρό της πατρίδας μας όταν δοκιμαστήκαμε πρόσφατα, σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για την πολύ γενναιόδωρη δωρεά σας που αφορά την περιοχή του Ματιού, μία φυσική καταστροφή που τόσο μας πόνεσε και συγκλόνισε τον Ελληνισμό. Θα βρεθούμε σύντομα στη θεμελίωση των κατοικιών που θα καλύψουν τις ανάγκες συμπολιτών μας που έχασαν το σπίτι τους εκείνη τη φρικτή βραδιά.

Είμαστε σε θέση σήμερα να προσφέρουμε στην Κυπριακή Δημοκρατία, αυτό το αεροσκάφος και πέραν της προφανούς εξυπηρέτησης του Προέδρου, των κυβερνητικών στελεχών. Να τονίσω και το πόσο σημαντικό θεωρώ το γεγονός ο Πρόεδρος της Κύπρου να μπορεί να ταξιδεύει με ένα αεροπλάνο, το οποίο έχει επάνω το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Κυπριακή και την Ευρωπαϊκή σημαία. Είναι κι αυτό μία ένδειξη κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Και χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση, στα πλαίσια και του δικού μας εξορθολογισμού του στόλου των κυβερνητικών αεροσκαφών, να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια. Καλοτάξιδο, λοιπόν. Καταλαβαίνω ότι ούτως ή άλλως υπάρχει βαρύ πρόγραμμα του Προέδρου τους επόμενους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα πιάσει τόπο.

Και βέβαια, Αρχηγέ, να ευχαριστήσουμε και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε πρώτη φάση μέχρι που να εκπαιδευτούν τα πληρώματα θα παρέχουν όλη την απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζεται για να πετάτε με ασφάλεια πάνω απ΄ όλα και με ταχύτητα.

Να ευχαριστήσω και την ΕΑΒ, η οποία υπερέβαλε εαυτόν για να μπορούμε να έχουμε το αεροπλάνο ετοιμοπαράδοτο, με καινούριες δεξαμενές οι οποίες αυξάνουν σημαντικά την εμβέλεια για να μπορείτε να πετάτε -ας πούμε- χωρίς στάση από την Κύπρο στις Βρυξέλλες που είναι το πιο συνηθισμένο ταξίδι το οποίο καλούμαστε να κάνουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το αεροσκάφος που παραδόθηκε σήμερα στην Κυπριακή Κυβέρνηση, αφού πρώτα η Ελληνική Κυβέρνηση είχε παραλάβει δωρεάν από τη γαλλική αεροπορική εταιρία Dassault, που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα μαχητικά Rafale, κυβερνητικό αεροσκάφος τύπου Falcon, στο πλαίσιο υποχρέωσής της σε Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.

«Να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, βεβαίως σε σας και στην Κυβέρνηση την Ελληνική γι΄ αυτή τη γενναιόδωρη συνεισφορά στις ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας, Η Κύπρος είναι μια απομονωμένη νήσος και δεν έχουμε τη συνδεσιμότητα που έχει η Ελλάδα. Ήταν ένα πρόβλημα για τον εκάστοτε Πρόεδρο και γενικότερα για την Κυβέρνηση κι αυτή η σημαντική δωρεά της Ελληνικής Κυβέρνησης, δίνει άλλες διαστάσεις και στο χρόνο του Προέδρου ή κάποιων Υπουργών ή ακόμα και σε έκτακτες ανάγκες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Γι΄ αυτό και νιώθω την ανάγκη για άλλη μια φορά, Κυριάκο μου και αγαπητέ Νίκο, να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες για την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέσα στο κλίμα αλληλεγγύης και αλληλοσυμπαράστασης που διακρίνει τις σχέσεις μας. Αυτή η σημαντική δωρεά θα συμβάλλει τα μέγιστα στην καλύτερη λειτουργία του κράτους», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τα πληρώματα των Πυροσβεστικών αεροσκαφών που εδρεύουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν την θερινή περίοδο για την κατάσβεση των πυρκαγιών: «Η ΕΑΒ μας υποστήριξε και καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Και καθώς είμαστε εδώ στην Ελευσίνα, στην έδρα και των πυροσβεστικών μας αεροσκαφών, των Canadair 215, των πιο παλιών αεροσκαφών μας, να εκφράσω ακόμα μία φορά τις ευχαριστίες μου στην Πολεμική μας Αεροπορία, στους τεχνικούς μας οι οποίοι κάθε βράδυ δουλεύουν, χωρίς να κοιμούνται, για να είναι τα αεροπλάνα ετοιμοπαράδοτα και βέβαια στην ΕΑΒ η οποία αναλαμβάνει τις πιο βαριές συντηρήσεις για να μπορούν τα αεροσκάφη τα οποία είναι σχετικά παλιά να πετούν πάνω απ’ όλα με ασφάλεια για τους χειριστές τους».

Οι δύο ηγέτες ενημερώθηκαν για τις τεχνικές και επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροσκάφους αλλά και για τις πτητικές ικανότητες και βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν και είχαν συνομιλία με το νέο πλήρωμα με το οποίο έχει επανδρωθεί.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Γιάννης Κούτρας.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην τελετή αλλά και κατά την αναχώρησή του από την Ελλάδα με το νέο αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας με προορισμό την Κύπρο συνόδεψαν ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Αναπληρωτής Υπουργός στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παντελής Παντελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Ταξίαρχος της Εθνοφρουράς Κύπρου, Μάριος Φλωρίδης και ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Ιωάννης Τελώνης.

Ετικέτες: αεροπλάνοΑναστασιάδηςΔΩΡΕΑΜητσοτάκης
Προηγούμενο Άρθρο

Πρόκληση Ακάρ με «ειδική πτήση» πάνω από το βόρειο Αιγαίο

Επόμενο Άρθρο

ALPHA BANK: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 6η συνεχή χρονιά

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Σε επαγρύπνηση η Αθήνα με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

23/06/2025 | 08:03
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

22/06/2025 | 22:13
Featured

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για τη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 20:26
Featured

Σε εξέλιξη το έκτακτο ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

22/06/2025 | 19:10
Featured

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων

22/06/2025 | 10:38
Featured

Τι συζήτησαν τηλεφωνικά Μητσοτάκης – Μερτς

20/06/2025 | 23:12 - Ενημέρωση 21/06/2025 | 04:15
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μητσοτάκης για τεχνητή νοημοσύνη: «Στον ψηφιακό κόσμο δεν φερόμαστε στα παιδιά σαν παιδιά»

20/06/2025 | 21:00
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Βαρόνη Beeban Kidron (δεν εικονίζεται), μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου παίρνουν μέρος στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου “The Lyceum Project 2025-Τα παιδιά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”, που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Featured

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης»

20/06/2025 | 18:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

ALPHA BANK: Στον χρηματιστηριακό Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 6η συνεχή χρονιά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Ραγδαίες εξελίξεις: Από το διάγγελμα Τραμπ, στον εφιάλτη του Τρίτου Παγκόσμιου – Ρωσία, Κίνα και Β. Κορέα στο πλευρό του Ιράν

    1260 shares
    Share 504 Tweet 315
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Διάγγελμα Τραμπ: Εξαλείψαμε πλήρως τους στόχους στο Ιράν – Για 40 χρόνια λένε «θάνατο στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ»

    2256 shares
    Share 902 Tweet 564
  • Φωτιά στη Χίο: Σε τρία μέτωπα οι φλόγες – Συνεχείς εντολές εκκένωσης από το 112

    569 shares
    Share 228 Tweet 142
  • Το Ισραήλ αύξησε τα επίπεδα συναγερμού μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν

    547 shares
    Share 219 Tweet 137
  • Με βόμβες «bunker buster» χτύπησαν οι ΗΠΑ τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με βομβαρδιστικά Β-2 Spirit

    507 shares
    Share 203 Tweet 127
  • ΠΟΛΕΜΟΣ LIVE: 12 bunker-buster, 3 στόχοι, 1 δήλωση πολέμου – «Η Μέση Ανατολή δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια»

    496 shares
    Share 198 Tweet 124
  • Tο Ιράν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ – Τι σημαίνει αυτό για το διεθνές εμπόριο

    445 shares
    Share 178 Tweet 111
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch