«Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός έχει ωριμάσει μέσα από όλα αυτά που έχουν συμβεί, και τον καλούμε να ενεργοποιηθεί και να στηρίξει το μέτωπο της λογικής, της σοβαρότητας, του μέτρου που υπηρετούν η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε, ο Λευτέρης Αυγενάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ προσέθεσε: «Η παροχολογία, οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται η κυβέρνηση, όλα δείχνουν ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Όχι μόνο για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, αλλά και για τις εθνικές εκλογές. Η κυβέρνηση λειτουργεί με ρυθμούς προετοιμασίας εθνικών εκλογών. Όλα αυτά που λέγονται για τον Οκτώβριο είναι ξεκάρφωμα. Στη ΝΔ είμαστε πανέτοιμοι για οποιαδήποτε στιγμή, ας κάνουν εκλογές όποτε θέλουν».

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ αλωνίζει” όλη τη χώρα, αλλά και όλα μας τα στελέχη κινούνται παντού. Είμαστε κόμμα των πολλών και όχι κόμμα που ασχολείται με τους λίγους, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας».

Και συνέχισε: «Το Μαξίμου δεν είναι η Κουμουνδούρου. Δεν είναι τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για κομματικές φιέστες υποψήφιων ευρωβουλευτών του. Ουδέποτε πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το Μαξίμου για τέτοιες διοργανώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα γυρολόγων».

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι η μακροβιότερη μνημονιακή και δεν έχει δώσει το δικαίωμα στο λαό να αποτυπώσει την έγκριση ή την απόρριψη του έργου που έχει παράξει έως σήμερα.

«Όσο και να θέλει να το αποφύγει, κάλπες θα στηθούν και ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί. Οι ευρωεκλογές είναι για μας δημοψήφισμα. Η αίσθησή μας είναι ότι θα προκαλέσει ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές. Για εμάς μόλις στηθεί η κάλπη, καλούμε τον ελληνικό λαό να εκδηλώσει τη συμφωνία ή την απόρριψή του για τις πολιτικές του κ. Τσίπρα, και από την άλλη την έγκριση του προγράμματος της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.