«Ο υιός Βούτση, ο και οι συλλογικότητες με τις οποίες συνομιλεί ο κ. Τόσκας, ήταν εκεί χθες, στην … υποδοχή Κουφοντίνα. Η Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, θα μείνει ως μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας, σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στο ραδιόφωνο «Focus FM 103,6» της Θεσσαλονίκης, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Χαρακτήρισε αδιανόητη την άδεια που έλαβε ο και τόνισε: «Συμμετείχε σε 11 τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι πράξεις του στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας. Και δεν έχει εκφράσει ποτέ μεταμέλεια για αυτές του τις πράξεις».

Μιλώντας για την τοποθέτηση του κ. Κοντονή στη Βουλή σχετικά με την άδεια, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Η Κυβέρνηση έχει αποθρασυνθεί σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική. Ταυτόχρονα, έχει και ένα θράσος, το οποίο ενοχλεί την κοινωνία. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την κοινωνία των πολιτών, η οποία παρακολουθεί από χθες – εμβρόντητη και συγκλονισμένη – την άδεια του αρχιεκτελεστή της “17Ν”, Δημήτρη Κουφοντίνα».

Διαβάστε επίσης:   Γιώργος Βούτσης: Ο διάλογός του με τον Δημήτρη Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ)

«Μετά την περήφανη διαπραγμάτευση» είπε ο κ. Λαζαρίδης, «των Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015, που κόστισε στην Ελλάδα 100 δις ευρώ και δύο Μνημόνια, ο πρώτος νόμος που έφερε η Κυβέρνηση ήταν ο Νόμος Παρασκευόπουλου. Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2015. Ο νόμος αυτός καταργούσε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’ όπου θα κρατούντο τρομοκράτες. Και, βεβαίως, μείωσε το χρόνο για τη δυνατότητα άδειας από τα 20 στα 8 χρόνια».

Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη για επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.