Μπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

53
SHARES
113
VIEWS

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, έκανε τη Δευτέρα ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, παρουσία εκατοντάδων Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη «Φωνή Αρχών και Εμπιστοσύνης» για να σταθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του, «ξανά η Αθήνα όρθια».

Ο Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητας και της στρατηγικής του, καλώντας τους Αθηναίους να συνυπογράψουν μία συμφωνία εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει πέντε αρχές, με βασικό στόχο τον “Πολιτισμό της Καθημερινότητας” που αποτελεί τη βάση της σχέσης του πολίτη με την πόλη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για συμφωνία εμπιστοσύνης με πέντε αρχές.

Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Αρχή πρώτη: Η Αθήνα δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί της. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται και όσοι την επισκέπτονται. Έχετε ανάγκη επιτέλους, όσα δικαιούστε.

Αρχή δεύτερη: Ο Δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, ούτε τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Είναι σύμμαχος με τα  όνειρα των δημοτών. Ο Δήμαρχος είναι παντού. Για τα πάντα. Και πάντα. Μαχητικά, πέρα και πάνω από αρμοδιότητες. Γι αυτά που λέμε και κάνουμε ή δεν κάνουμε, θα φταίμε εμείς. Εδώ θα ισχύει στα αλήθεια το γνωστό… Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο.

Αρχή τρίτη: Η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά γραμμές και να γκρεμίζει τείχη. Τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία και οι λακκούβες δεν έχουν χρώμα. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η κοινωνία όμως είναι πολύ πιο μπροστά από την πολιτική. Να σπάσουμε τις φυλακές που έχουμε χτίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να μάθουμε στην συνεννόηση, στην συναίνεση και την συνεργασία.

Αρχή τέταρτη: Δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο. Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει. Για να ξανανιώσει χρειάζεται να γυρίσει ανάποδα. Ασυμβίβαστα. Για να αναμετρηθούμε, όχι με το παρελθόν αλλά με το μέλλον. Όχι με τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά με τους ίδιους τους εαυτούς μας.

Αρχή πέμπτη: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες. Ο Δήμαρχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Και η αλλαγή έρχεται μόνο από κάτω προς τα πάνω».

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Αυτή η πόλη πρέπει να μας χωράει όλους. Να μας αγκαλιάζει και να μας αποδέχεται.Θέλω να απελευθερώσουμε τη δύναμη αυτής της πόλης. Να πατήσουμε γερά στη γη και να τολμήσουμε να σηκώσουμε τα μάτια ψηλά. Να σηκωθούμε εμείς για να ξανασηκώσουμε τη πόλη μας εκεί που της πρέπει.Περήφανοι, όπως αξίζει σ’εμάς που αξιωθήκαμε μια τέτοια πόλη.Ελάτε να  σηκώσουμε ανάστημα».

«Πολιτισμός της καθημερινότητας σε τρεις άξονες»

Αναφερόμενος στη δημόσια ασφάλεια ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως χωρίς αυτή  «οτιδήποτε άλλο, καθίσταται άκυρο».

Πρόσθεσε πως «ο Δήμος πρέπει να πάρει επάνω του το ζήτημα και ας μην έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα. Κατάρτιση σχεδίου δράσης με συντονιστικό ρόλο του Δήμου Αθηναίων και συμμετοχή όλων των φορέων».

Σημείωσε ακόμα πως η «λειτουργία της πόλης πρέπει να είναι ανθρώπινη» και εξήγησε: «Είναι το πως μαζεύουμε τα σκουπίδια και η διαχείριση των 11.500 σημείων αποκομιδής. Είναι η ανακύκλωση η οποία σήμερα δεν ξεπερνάει το 10%. Είναι τα πεζοδρόμια που δεν καθαρίζονται και δεν πλένονται. Είναι ο φωτισμός που τόσο μας λείπει. οφείλουμε να κάνουμε στην πόλη ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ».

Μίλησε επίσης για «Ανάκτηση του δημόσιου χώρου με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά».

«Οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες μας, όλα είναι κομμάτια του πάζλ που ονομάζεται δημόσιος χώρος. Μιλάω για ένα πλέγμα πολύ συγκεκριμένων έργων στις γειτονιές για να αναδείξουμε τους κρυμμένους μας θησαυρούς. Ότι κάνουμε με τον δημόσιο χώρο, μικρό ή μεγάλο, θέλουμε να διαπνέεται από μια απλή φιλοσοφία, να έχει έναν και μοναδικό στρατηγικό στόχο: Τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας. Την ωραιότερη βόλτα της Ευρώπης. Τον μεγάλο περίπατο που να συνδέει το ένδοξο χθες με ό,τι σύγχρονο, πραγματικό και ζωντανό διαφοροποιεί ετούτη εδώ την πόλη από τις άλλες σπουδαίες πόλεις του κόσμου…», σημείωσε.

 «Την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε καλά»

Σε άλλο σημείο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί το έργο μας αναγνωρίστηκε. Εντός και εκτός Ελλάδας. Άλλωστε, γι’ αυτό κάνουμε αυτή τη δουλειά. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια μέσα σ’ αυτή, μπορούμε, ελπίζω χωρίς να ακουστεί αλαζονικό, να ισχυριστούμε πως την αυτοδιοίκηση την ξέρουμε καλά. Την ξέρουμε από την καλή και από την ανάποδη. Και πιστέψτε με, δεν είναι απλό έτσι που είναι δομημένη αυτή η χώρα. Είναι σαν να κολυμπάς καθημερινά ενάντια στο ρεύμα».

«Απόφαση ζωής»

«Είναι μεγάλο το μέγεθος και το βάρος αυτής της πόλης. Για αυτό όμως είναι και μεγάλη η πρόκληση. Είναι απόφαση ζωής» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Είμαι βλέπετε, μετά από χρόνια, ο πρώτος αυτοδιοικητικός που δοκιμάζει τις δυνάμεις του για τον Δήμο Αθηναίων και ξέρω ότι η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι υπέρτατη τιμή. Σήμερα, στη συνάντηση αυτή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων για να αφιερωθώ σε αυτό με όλο μου το είναι. Με όλη μου την δύναμη και όλη μου την εμπειρία. Γιατί; Για να δείξουμε όλοι στα παιδιά μας, ότι ναι γίνεται. Ότι η Αθήνα μπορεί να φιλοξενήσει, όχι μόνο τα σπίτια και τα σχολεία τους, αλλά τα όνειρα και τις ελπίδες τους».

ΒΙΝΤΕΟ:

Ο Κώστας ΜπακογιάννηςΟ Κώστας ΜπακογιάννηςΗ εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΓκάζιΗ εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΓκάζιΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΠαρουσία εκατοντάδων πολιτών έγινε η εκδήλωσηΠαρουσία εκατοντάδων πολιτών έγινε η εκδήλωσηΗ αδερφή του Κώστα Μπακογιάννη, ΑλεξίαΗ αδερφή του Κώστα Μπακογιάννη, ΑλεξίαΟ Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο Σωτήρης ΞενάκηςΟ Δημήτρης Ζαφειριάδης και ο Σωτήρης ΞενάκηςΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος ΑθηναίωνΜπακογιάννης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Πηγή: iefimerida.gr

ΣχετικάΆρθρα

16.000 ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ!!

16.000 ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ!!

16.000 ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑ! Όλο το χρονοδιάγραμμα από το tilegrafimanews.gr –...

Ευρωεκλογές 2024: Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα της κάλπης

Ευρωεκλογές 2024: Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα της κάλπης

Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης πυροδότησε το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, οι οποίες, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «γίνονται αφετηρία...

Επόμενο Άρθρο