Με ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του , Αλέξη , θα ξεκινήσει η συνεδρίαση της του κόμματος, στις 13:30, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα πραγματοποιείται με φόντο τη στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι -παρά τα ανοιχτά μέτωπα- υπάρχουν οι δυνατότητες για πολιτική συμφωνία έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά έχει την πολιτική βούληση για να επιτευχθεί συμφωνία, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη να υπάρξει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές.

Διαβάστε επίσης:   "Ψήνεται" συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Ανέφερε ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, τα δημοσιονομικά και τα δημοσιονομικά.

Επανέλαβε ωστόσο πως αυτή πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν σημαίνει βούληση για νέα μέτρα λιτότητας, ούτε για υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά.

Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια, παρά μόνο η πολιτική συμφωνία έως τις 5 Δεκεμβρίου που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.