Στην κατάσταση που επικρατεί στη αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, και βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εθελοτυφλεί και πως άφησε να συγκεντρωθεί τεράστιος αριρθμός στη Λέσβο.

«Υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους που είδαν τους πρόσφυγες να σφάζουν τα ζώα του και να καίνε τα ελαιόδεντρα για να ζεσταθούν» υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ενώ δήλωσε ότι ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει σύσκεψη στις 20.00, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Ο βουλευτής της ΝΔ, σημείωσε πως το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ηρεμία και αποτελεσματικές κινήσεις.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και έχει αφήσει να σωρευτούν περίπου 7000 πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, όταν ο χώρος υποδοχής μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 800. « Βλέπω παλινωδίες» είπε και συμπλήρωσε: «Στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, μου απαντούσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση του νησιού και την ίδια ώρα συνάδελφος σας δημοσιογράφος (ο Γ. Σινάνης) αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέο Hot Spot» τόνισε και υπογράμμισε ότι η Λέσβος έχει ήδη καταστραφεί και δεν αντέχει.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα τα επεισόδια να πυροδότησε φήμη, για μαζική επαναπροώθηση των προσφύγων στην Τουρκία, απάντησε πως αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία, Άγκυρας- ΕΕ.

Πάντως άφησε αιχμές για τη στάση της Ελλάδας και την απόφαση να καταστήσει συνομιλητή την Τουρκία για το προσφυγικό, καθώς σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, η γειτονική χώρα αποδεικνύεται αναξιόπιστη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και των δεσμεύσεων που ανέλαβε για την επίλυση της.