Απίστευτο ευτράπελο, με επίδειξη της αρχηγικής σφραγίδας του σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχικά οι σύνεδροι ψήφισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο 25% μελών της νέας κεντρικής επιτροπής μπορούν να προέρχονται από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Η διάταξη αυτή αποσκοπούσε στο να αναδειχθούν νέα κομματικά στελέχη, που θα μπορούν να αφιερωθούν στην Κουμουνδούρου και να μην μονοπωλούν τις κομματικές θέσεις τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε έχουν ενασχόληση με τα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.

Με τη ρύθμιση αυτή στη νέα κεντρική επιτροπή των 151 μελών, μόνο 38 μέλη θα προέρχονταν από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα!

Προς έκπληξη όλων όμως, και πιθανόν ύστερα από πιέσεις ενδιαφερομένων, έκανε παρέμβαση ο Αλέξης Τσίπρας. Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου, φανερά ενοχλημένος, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε διόλου κολακευτικά προς το σώμα. «Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου» είπε σε βλοσυρό ύφος ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να εξαιρεθούν από την ποσόστωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το 25% να αφορά μόνο σε κυβερνητικά στελέχη.

Διαβάστε επίσης:   "53" του ΣΥΡΙΖΑ: "Δε θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ"

Το σώμα πάγωσε προς στιγμήν, αλλά συμφωνήθηκε να λάβουν το λόγο δύο στελέχη τουλάχιστον, από κάθε αντιμαχόμενη πλευρά για να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των δύο απόψεων.

Τελικά σε επαναληπτική ψηφοφορία πέρασε η άποψη του κ. Τσίπρα για την εξαίρεση των βουλευτών από το 25%, με πολλούς συνέδρους όμως, την ηττημένης πτέρυγας, να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε.